Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Tajska sałatka z białej kapusty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1209793" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]68731[/ATTACH]</p><p></p><p>1/2 główki niedużej kapusty</p><p>1 marchewka</p><p>100 ml sosu słodkiego chilli lub słodko-pikantnego chilli ( np. Tao Tao lecz niekoniecznie)</p><p>2 łyżki oleju</p><p>sól i czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>200 ml wody</p><p>4 łyżki cukru</p><p>2 łyżeczki soli</p><p></p><p>Kapustę obrać z wierzchnich liści, oczyścić i drobno poszatkować.</p><p>Dodać obraną i startą na tarce marchewkę. Wymieszać kapustę dłońmi, ugniatając ją, by trochę zmiękła.</p><p></p><p>Zagotować 200 ml wody, w której rozpuścić cukier wraz z solą.</p><p>Zalać kapustę w misce przygotowaną gorącą zalewą, wymieszać, po czym pozostawić pod przykryciem na 15 minut.</p><p>Po tym czasie odlać wodę.</p><p></p><p>Sałatkę wymieszać z sosem chili i 2 łyżami oleju. Doprawić wg. potrzeby solą i/lub pieprzem. Sałatka w smaku powinna być słodko-pikantna.</p><p></p><p>To jedna z moich ulubionych sałatek z białej kapusty, oprócz klasycznego Coleslawa i <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1928&hl=dwudniowa" target="_blank">dwudniowej</a>. Jak dla mnie pasuje ona do wszystkiego, także do samodzielnego pogryzania. Sprawdza się świetnie do wszelkiego rodzaju dań, zwłaszcza tych pikantnych, które łagodzi swą słodyczą. Nutka chili nadaje jej natomiast charakteru.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1209793, member: 2721"] [ATTACH=full]68731[/ATTACH] 1/2 główki niedużej kapusty 1 marchewka 100 ml sosu słodkiego chilli lub słodko-pikantnego chilli ( np. Tao Tao lecz niekoniecznie) 2 łyżki oleju sól i czarny pieprz do smaku 200 ml wody 4 łyżki cukru 2 łyżeczki soli Kapustę obrać z wierzchnich liści, oczyścić i drobno poszatkować. Dodać obraną i startą na tarce marchewkę. Wymieszać kapustę dłońmi, ugniatając ją, by trochę zmiękła. Zagotować 200 ml wody, w której rozpuścić cukier wraz z solą. Zalać kapustę w misce przygotowaną gorącą zalewą, wymieszać, po czym pozostawić pod przykryciem na 15 minut. Po tym czasie odlać wodę. Sałatkę wymieszać z sosem chili i 2 łyżami oleju. Doprawić wg. potrzeby solą i/lub pieprzem. Sałatka w smaku powinna być słodko-pikantna. To jedna z moich ulubionych sałatek z białej kapusty, oprócz klasycznego Coleslawa i [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1928&hl=dwudniowa"]dwudniowej[/URL]. Jak dla mnie pasuje ona do wszystkiego, także do samodzielnego pogryzania. Sprawdza się świetnie do wszelkiego rodzaju dań, zwłaszcza tych pikantnych, które łagodzi swą słodyczą. Nutka chili nadaje jej natomiast charakteru. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Tajska sałatka z białej kapusty
Top
Bottom