Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Tajska zupa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1553675" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Tajska zupa</strong></span></p><p>czyli pochwała prostoty</p><p></p><p>[ATTACH=full]91341[/ATTACH]</p><p></p><p>400 g piersi kurczaka</p><p>sól i 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej</p><p>1 chili </p><p>12 lychees z puszki</p><p>parę listków mięty</p><p>40 ml oleju</p><p>800 ml mleka kokosowego</p><p>400 ml bulionu</p><p>sok i starta skórka z połowy cytryny</p><p>odrobina gałki muszkatołowej</p><p></p><p>1 Piersi kurczaka kroimy w cieniutkie plasterki (2-3 mm). Obtaczamy w mące ziemniaczanej i solimy.</p><p>2 Chili wraz z pestkami kroimy w drobną kostkę.</p><p>3 Na mocno rozgrzany tłuszcz w woku wrzucamy pokrojone mięso. Smażymy ok 1 minuty. Dodajemy pokrojoną papryczkę i smażymy 15 sekund. Dolewamy kokosowe mleczko i bulion, oraz skórkę z cytryny i jej sok.Doprawiamy do smaku solą i odrobiną gałki muszkatołowej. Wszystko gotujemy ok 5 minut.</p><p>4 Zupę wlewamy do półmisków. Dekorujemy 3 lychees oraz listkami mięty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1553675, member: 140"] [SIZE=14][B]Tajska zupa[/B][/SIZE] czyli pochwała prostoty [ATTACH=full]91341[/ATTACH] 400 g piersi kurczaka sól i 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 chili 12 lychees z puszki parę listków mięty 40 ml oleju 800 ml mleka kokosowego 400 ml bulionu sok i starta skórka z połowy cytryny odrobina gałki muszkatołowej 1 Piersi kurczaka kroimy w cieniutkie plasterki (2-3 mm). Obtaczamy w mące ziemniaczanej i solimy. 2 Chili wraz z pestkami kroimy w drobną kostkę. 3 Na mocno rozgrzany tłuszcz w woku wrzucamy pokrojone mięso. Smażymy ok 1 minuty. Dodajemy pokrojoną papryczkę i smażymy 15 sekund. Dolewamy kokosowe mleczko i bulion, oraz skórkę z cytryny i jej sok.Doprawiamy do smaku solą i odrobiną gałki muszkatołowej. Wszystko gotujemy ok 5 minut. 4 Zupę wlewamy do półmisków. Dekorujemy 3 lychees oraz listkami mięty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Tajska zupa
Top
Bottom