Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Tajskie curry z kurczaka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="katie.t" data-source="post: 870762" data-attributes="member: 4334"><p><strong>Skladniki: </strong></p><p></p><p>1 czerwona cebula, drobno pokrojona</p><p>2 czerwone chilli, bardzo drobno pokrojone (bez pestek)</p><p>ok 2 cm swiezego korzenia imibiru, drobno posiekany</p><p>2 lub 3 lodygi trawy cytrynowej, drobno posiekanej </p><p>2 lyzki sosu z krewetek lub rybnego</p><p>peczek swiezej kolendry drobno posiekanej</p><p>2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostke</p><p>1 puszka mleczka kokosowego</p><p>ok 500 ml smietany kremowej </p><p>sol pieprz do smaku</p><p>ok 2 lyzeczki kurkumy</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>Cebule, chilli, trawe cytrynowa i imbir podsmazyc na oleju. Dodac sos z krewetek lub rybny. Wlac mleczko kokosowe i smietane. Dodac kurkume. calosc gotowac na malym ogniu az troszke zgestnieje. </p><p>Kurczaka podsmazyc na patelni, odlac powstaly plyn i przelozyc kurczaka do sosu. Gotowac az kurczak bedzie miekki. Dodac posiekana kolendre. Doprawic do smaku.</p><p></p><p></p><p>Jest to bardzo delikatne curry ktorego smak mozena regulowac odpowiednia iloscia chilli. Swietnie sprawdza sie sproszowane chilli lub chilli w platkach. Sos ma bardzo intensywny zolty kolor i wyraznie w nim czuc trawe cytrynowa. Podawac z ryzem ugotowanym na sypko dodatkowo mozna posypac po wierzchu kolendra.</p><p></p><p>Szczerze polecam!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="katie.t, post: 870762, member: 4334"] [B]Skladniki: [/B] 1 czerwona cebula, drobno pokrojona 2 czerwone chilli, bardzo drobno pokrojone (bez pestek) ok 2 cm swiezego korzenia imibiru, drobno posiekany 2 lub 3 lodygi trawy cytrynowej, drobno posiekanej 2 lyzki sosu z krewetek lub rybnego peczek swiezej kolendry drobno posiekanej 2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostke 1 puszka mleczka kokosowego ok 500 ml smietany kremowej sol pieprz do smaku ok 2 lyzeczki kurkumy [B]Wykonanie:[/B] Cebule, chilli, trawe cytrynowa i imbir podsmazyc na oleju. Dodac sos z krewetek lub rybny. Wlac mleczko kokosowe i smietane. Dodac kurkume. calosc gotowac na malym ogniu az troszke zgestnieje. Kurczaka podsmazyc na patelni, odlac powstaly plyn i przelozyc kurczaka do sosu. Gotowac az kurczak bedzie miekki. Dodac posiekana kolendre. Doprawic do smaku. Jest to bardzo delikatne curry ktorego smak mozena regulowac odpowiednia iloscia chilli. Swietnie sprawdza sie sproszowane chilli lub chilli w platkach. Sos ma bardzo intensywny zolty kolor i wyraznie w nim czuc trawe cytrynowa. Podawac z ryzem ugotowanym na sypko dodatkowo mozna posypac po wierzchu kolendra. Szczerze polecam! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Tajskie curry z kurczaka*
Top
Bottom