Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Tajskie curry z kurczakiem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 895727" data-attributes="member: 5590"><p>[ATTACH=full]45619[/ATTACH]</p><p></p><p>Inspirowane ksiazka Vietnamese and Cambodian cooking</p><p></p><p>1 batat obrany i pokrojony w kostke (mozna zastapic 4 marchewkami)</p><p></p><p>duzy kawalek imbiru - dlugosci srodkowego palca - drobno posiekany</p><p>3 zabki czosnku drobno posiekane</p><p>trawa cytrynowa - dalam starta z 2 swiezych badylkow i dodatkowo 2 lyzeczki musu ze sloiczka</p><p></p><p>garam masala - okolo 3 lyzeczek</p><p>kurkuma - 2 lyzeczki</p><p>600g piersi z kurczaka pokrojonej w kostke</p><p>sos rybny - okolo 2 lyzeczek</p><p>olej sezamowy - okolo 2 lyzeczek</p><p></p><p>2 lyzeczki czerwonej pasty curry</p><p>puszka (400ml) mleka kokosowego</p><p></p><p>1. Pokrojone bataty ugotowac w lekko osolonej wodzie na srednio miekko</p><p>2. Na rozgrzanym oleju podsmazyc imbir, czosnek i trawe cytrynowa. W miedzyczasie opruszyc kawalki kurczaka garam masala i kurkuma.</p><p>3. Do patelni dorzucic kurczaka, podsmazyc chwile, dodac sos rybny i olej sezamowy</p><p>4. Gdy kurczak zacznie sie zezloci dodac mleko kokosowe, paste curry i ugotowane bataty. Skrecic palnik i gotowac jeszcze okolo 3 -5 min na wolnym ogniu</p><p></p><p>SMACZNEGO</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 895727, member: 5590"] [ATTACH=full]45619[/ATTACH] Inspirowane ksiazka Vietnamese and Cambodian cooking 1 batat obrany i pokrojony w kostke (mozna zastapic 4 marchewkami) duzy kawalek imbiru - dlugosci srodkowego palca - drobno posiekany 3 zabki czosnku drobno posiekane trawa cytrynowa - dalam starta z 2 swiezych badylkow i dodatkowo 2 lyzeczki musu ze sloiczka garam masala - okolo 3 lyzeczek kurkuma - 2 lyzeczki 600g piersi z kurczaka pokrojonej w kostke sos rybny - okolo 2 lyzeczek olej sezamowy - okolo 2 lyzeczek 2 lyzeczki czerwonej pasty curry puszka (400ml) mleka kokosowego 1. Pokrojone bataty ugotowac w lekko osolonej wodzie na srednio miekko 2. Na rozgrzanym oleju podsmazyc imbir, czosnek i trawe cytrynowa. W miedzyczasie opruszyc kawalki kurczaka garam masala i kurkuma. 3. Do patelni dorzucic kurczaka, podsmazyc chwile, dodac sos rybny i olej sezamowy 4. Gdy kurczak zacznie sie zezloci dodac mleko kokosowe, paste curry i ugotowane bataty. Skrecic palnik i gotowac jeszcze okolo 3 -5 min na wolnym ogniu SMACZNEGO [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Tajskie curry z kurczakiem*
Top
Bottom