Taka sobie sałatka

Magilka

Member
Paź 14, 2005
68
0
0
Porcja na jedna osobę:
4 duże liscie sałaty rzyskiej
1 duży pomidor
10 plasterków ogórka (węża)
1 malutka cebulka czerwona
kawałek surowego selera
czarne oliwki

Sałatę pokroić na malutkie paseczki, ogórek w plasterki, pomidor w kostkę, cebula w krążki, seler starty na tarce jarzynowej, oliwki w połówki. Polać oliwą z winogron, octem winnym lub sokiem z cytryny, posolić, posypać ziołami prowansalskimi, wymieszać wszystko razem.

To moja sałatka lunchowa do pracy.
Czasmi dodoaje jeszcze surowa marchewke pokrojoną w bardzo cienkie platerki.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy