talarki ziemniaczane

renia2001

Member
Maj 10, 2012
966
0
0
Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki lub ósemki (w zależności od wielkości), wrzucić na osolony wrzątek i gotować ok. 5 minut. Odcedzić, wyłożyć na posmarowaną olejem blachę (tę z wyposażenia piekarnika- nie przypalą się), posypać solą, proszkowaną papryką ostrą i łagodną, majerankiem i jak ktoś lubi innymi ziołami. Wstawić do piekarnika, 200stopni, ok. pół godziny, do zrumienienia. Podczas pieczenia należy je przemieszać łopatką. Podaję z keczupem albo do pieczonego kurczaka.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy