Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Tarator
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1585286" data-attributes="member: 10341"><p>Mam taką broszurkę, wydaną przez murator S.A. Jest międzynarodowa. Dzisiaj znalazłam w kuchni bułgarskiej coś znakomitego na te upały. Z opisu trochę przypomina nasz chłodnik bez botwinki, ale tylko pozornie. Polecam i życzę smacznego. Potrzebujemy:</p><p> - 1 litr jogurtu</p><p> - 20 dkg świeżych o9górków</p><p> - 4 ząbki czosnku</p><p> - 4 orzechy włoskie (nie podano jakie, więc wzięłam już bez skorupek)</p><p> - mały pęczek koperku</p><p> - 2 łyżki oleju słonecznikowego</p><p> - sól do smaku</p><p></p><p>Ogórki obieramy, myjemy i kroimy w dowolną kostkę. Orzechy obrać, namoczyć ( ja już tylko namoczyłam) i zmieszać z solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i olejem. Wszystkie składniki dodać do jogurtu, dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i schłodzić w lodówce. Podawać obficie posypany koperkiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1585286, member: 10341"] Mam taką broszurkę, wydaną przez murator S.A. Jest międzynarodowa. Dzisiaj znalazłam w kuchni bułgarskiej coś znakomitego na te upały. Z opisu trochę przypomina nasz chłodnik bez botwinki, ale tylko pozornie. Polecam i życzę smacznego. Potrzebujemy: - 1 litr jogurtu - 20 dkg świeżych o9górków - 4 ząbki czosnku - 4 orzechy włoskie (nie podano jakie, więc wzięłam już bez skorupek) - mały pęczek koperku - 2 łyżki oleju słonecznikowego - sól do smaku Ogórki obieramy, myjemy i kroimy w dowolną kostkę. Orzechy obrać, namoczyć ( ja już tylko namoczyłam) i zmieszać z solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i olejem. Wszystkie składniki dodać do jogurtu, dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i schłodzić w lodówce. Podawać obficie posypany koperkiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Tarator
Top
Bottom