Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta AgusiH z utopionymi truskawkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Anusiaczek" data-source="post: 145025" data-attributes="member: 37"><p>Tarta z utopionymi truskawkami</p><p></p><p></p><p>Kruche ciasto:</p><p>125g cukru</p><p>60g masła</p><p>2 jajka</p><p>260g mąki</p><p>aromat waniliowy</p><p></p><p>Nadzienie:</p><p>200g cukru</p><p>125ml wody</p><p>250ml mleka</p><p>40g mąki</p><p>1 jajko</p><p>3 żółtka</p><p>aromat waniliowy</p><p>200g truskawek</p><p></p><p>Kruche ciasto:</p><p>Zagnieść kruche ciasto z w/w składników. Włożyć do zamrażarki na 15 min. Rozłożyć ciasto na wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą formę do tarty ( najlepiej z wyjmowanym dnem).Włożyć do lodówki.</p><p></p><p>Nadzienie:</p><p>Zagotować cukier z wodą i gotować jeszcze 2 min od zawrzenia. Mąkę zmiksować z jajkiem i żółtkami i wlać do niej podgrzane mleko , ciągle mieszając. Połączyć z syropem cukrowym i aromatem waniliowym. </p><p></p><p>Masę wylać na kruche ciasto , rozłożyć na niej pokrojone w plasterki truskawki.</p><p></p><p>Piec w 180 stopniach , około 40 min.</p><p></p><p></p><p></p><p>ps Agusia nie podpieka spodu, ja jednak tak z 15 minut pieke go najpierw, dopiero potem wlewam krem i truskawki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Anusiaczek, post: 145025, member: 37"] Tarta z utopionymi truskawkami Kruche ciasto: 125g cukru 60g masła 2 jajka 260g mąki aromat waniliowy Nadzienie: 200g cukru 125ml wody 250ml mleka 40g mąki 1 jajko 3 żółtka aromat waniliowy 200g truskawek Kruche ciasto: Zagnieść kruche ciasto z w/w składników. Włożyć do zamrażarki na 15 min. Rozłożyć ciasto na wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą formę do tarty ( najlepiej z wyjmowanym dnem).Włożyć do lodówki. Nadzienie: Zagotować cukier z wodą i gotować jeszcze 2 min od zawrzenia. Mąkę zmiksować z jajkiem i żółtkami i wlać do niej podgrzane mleko , ciągle mieszając. Połączyć z syropem cukrowym i aromatem waniliowym. Masę wylać na kruche ciasto , rozłożyć na niej pokrojone w plasterki truskawki. Piec w 180 stopniach , około 40 min. ps Agusia nie podpieka spodu, ja jednak tak z 15 minut pieke go najpierw, dopiero potem wlewam krem i truskawki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta AgusiH z utopionymi truskawkami
Bottom