Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Tarta cebulowa z pieczarkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sapphire" data-source="post: 842251" data-attributes="member: 14959"><p>Do garnka wlać 1 szklankę mleka, wsypać zupę cebulową - np Knorr i zagotować, ostudzić.</p><p></p><p>Do miski :</p><p>- przesiać 2 szklanki mąki, </p><p>- dodać 1 jajko, </p><p>- 3/4szklanki oleju,</p><p>- pół szklanki mleka, </p><p>- 1/4 kostki drożdży,</p><p>- szczypta cukru i trochę więcej soli</p><p></p><p>Wszystko razem wyrobić, jeśli się zbytnio klei, to podsypać mąką. Wyłożyć formę do tarty ciastem, ponakłuwać widelcem i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę lub dłużej. (zamiast oleju można dodać cebulę pokrojoną w kostkę i zeszkloną na1/2 kostki masła).</p><p></p><p> Piec w temp. 180-200 stopni, (wkładać do zimnego piekanika) po chwili wyłożyć na ciasto 2 duże cebule pokrojone w piórka i 6 dużych pieczarek (oczywiście proporcje mogą być inne - wg uznania, ważne tylko żeby warzywa zakrywały dno formy, bo zmniejszą objętość w trakcie pieczenia. </p><p></p><p>Kiedy trochę się podpiecze wylać na to sos cebulowy i posypać startym serem. Piec aż do momentu, kiedy ciasto będzie lekko odchodzić od formy. </p><p></p><p>Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sapphire, post: 842251, member: 14959"] Do garnka wlać 1 szklankę mleka, wsypać zupę cebulową - np Knorr i zagotować, ostudzić. Do miski : - przesiać 2 szklanki mąki, - dodać 1 jajko, - 3/4szklanki oleju, - pół szklanki mleka, - 1/4 kostki drożdży, - szczypta cukru i trochę więcej soli Wszystko razem wyrobić, jeśli się zbytnio klei, to podsypać mąką. Wyłożyć formę do tarty ciastem, ponakłuwać widelcem i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę lub dłużej. (zamiast oleju można dodać cebulę pokrojoną w kostkę i zeszkloną na1/2 kostki masła). Piec w temp. 180-200 stopni, (wkładać do zimnego piekanika) po chwili wyłożyć na ciasto 2 duże cebule pokrojone w piórka i 6 dużych pieczarek (oczywiście proporcje mogą być inne - wg uznania, ważne tylko żeby warzywa zakrywały dno formy, bo zmniejszą objętość w trakcie pieczenia. Kiedy trochę się podpiecze wylać na to sos cebulowy i posypać startym serem. Piec aż do momentu, kiedy ciasto będzie lekko odchodzić od formy. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Tarta cebulowa z pieczarkami
Top
Bottom