Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta/ciasto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 991912" data-attributes="member: 4258"><p>[ATTACH=full]53928[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p><em><strong>Spód:</strong></em></p><p>* 1 opakowanie ciastek digestive (225g)</p><p>* 50 g mielonych migdałów</p><p>* ok. 70 g masła</p><p></p><p><em><strong>Masa z serem:</strong></em></p><p>* 200 g sera śmietankowego</p><p>* 330 g śmietany gęstej, kwaśniej</p><p>* 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego (można zwiększyć ilość, jeżeli lubimy słodkie ciasto)</p><p>* 2 łyżeczki octu winnego</p><p>* 3 łyżki mąki krupczatki</p><p>* 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego</p><p></p><p><em><strong>Dodatkowo:</strong></em></p><p>* truskawki (lepsze będą mniejsze sztuki, których nie trzeba będzie kroić)</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>Ciastka pokruszyć i wymieszać z migdałami. Masło rozpuścić i wlać do pokruszonych ciastek. Wymieszać dokładnie i wysypać na dno formy o śr, <strong>26 cm lub troszkę większej</strong>. Uformować dno i boki, mocno dociskając do ścianek.</p><p>Wstawić do piekarnika nagrzanego do <strong>180 stopni</strong> na ok. <strong>15 - 20 minut</strong>. W tym czasie przygotować masę.</p><p>W misce zmiksować dokładnie ser śmietankowy i śmietanę. Dodać pozostałe składniki i dalej miksować, aż masa stanie się puszysta (ok. 5 minut)</p><p>Z piekarnika wyjąć podpieczony spód i zmniejszyć od razu temperaturę <strong>do 160 stopni.</strong></p><p>Wylać masę serową na gorący spód i ułożyć na wierzch truskawki.</p><p>Ponownie wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut (należy sprawdzić czy ściął się wierzch masy).</p><p>Ostudzić i schłodzić w lodówce.</p><p></p><p>Na wierzch można dodatkowo wyłożyć ubitą śmietanę i świeże truskawki</p><p></p><p>[ATTACH=full]53929[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 991912, member: 4258"] [ATTACH=full]53928[/ATTACH] [B]Składniki:[/B] [I][B]Spód:[/B][/I] * 1 opakowanie ciastek digestive (225g) * 50 g mielonych migdałów * ok. 70 g masła [I][B]Masa z serem:[/B][/I] * 200 g sera śmietankowego * 330 g śmietany gęstej, kwaśniej * 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego (można zwiększyć ilość, jeżeli lubimy słodkie ciasto) * 2 łyżeczki octu winnego * 3 łyżki mąki krupczatki * 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego [I][B]Dodatkowo:[/B][/I] * truskawki (lepsze będą mniejsze sztuki, których nie trzeba będzie kroić) [B]Wykonanie:[/B] Ciastka pokruszyć i wymieszać z migdałami. Masło rozpuścić i wlać do pokruszonych ciastek. Wymieszać dokładnie i wysypać na dno formy o śr, [B]26 cm lub troszkę większej[/B]. Uformować dno i boki, mocno dociskając do ścianek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do [B]180 stopni[/B] na ok. [B]15 - 20 minut[/B]. W tym czasie przygotować masę. W misce zmiksować dokładnie ser śmietankowy i śmietanę. Dodać pozostałe składniki i dalej miksować, aż masa stanie się puszysta (ok. 5 minut) Z piekarnika wyjąć podpieczony spód i zmniejszyć od razu temperaturę [B]do 160 stopni.[/B] Wylać masę serową na gorący spód i ułożyć na wierzch truskawki. Ponownie wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut (należy sprawdzić czy ściął się wierzch masy). Ostudzić i schłodzić w lodówce. Na wierzch można dodatkowo wyłożyć ubitą śmietanę i świeże truskawki [ATTACH=full]53929[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta/ciasto
Top
Bottom