Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta cytrynowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 735747" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Tarta cytrynowa </strong></p><p></p><p>Przepis <strong>Śnieżnej</strong> z forum Cook – Talk, znaleziony na blogu <strong>Edlessy</strong>:</p><p><a href="http://edlessa.livejournal.com/17373.html#cutid1" target="_blank">http://edlessa.livejournal.com/17373.html#cutid1</a></p><p><a href="http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=1531" target="_blank">http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=1531</a></p><p></p><p>Forma do tart (o średnicy około 26 cm)</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p> 500 ml śmietany kremówki</p><p> 1 puszka skondensowanego słodzonego mleka (370 – 390 g)</p><p>100 ml świeżo wyciśniętego soku cytrynowego (w przybliżeniu z 2 cytryn średniej wielkości)</p><p>300 g ciasteczek ( typu Digestive, Petit Beurre)</p><p>125 g masła</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Zemleć lub drobno rozkruszyć ciastka i wymieszać je z rozpuszczonym masłem. Masę wyłożyć do formy i ugnieść, formując spód tarty. Formę wstawić do lodówki. Ubić śmietanę na sztywno, dodać do niej mleko, wymieszać, a następnie dodać sok z cytryny. Ponownie wymieszać. Wyłożyć masę na ciasteczkowy spód i wyrównać powierzchnię.</p><p>Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec tartę 8 minut.</p><p>Po upieczeniu wystudzić i wstawić do lodówki na nie mniej, niż 12 godzin.</p><p>Przed podaniem można udekorować truskawkami, oraz plasterkami i otartą skórką z limonki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 735747, member: 1024"] [B]Tarta cytrynowa [/B] Przepis [B]Śnieżnej[/B] z forum Cook – Talk, znaleziony na blogu [B]Edlessy[/B]: [URL="http://edlessa.livejournal.com/17373.html#cutid1"]http://edlessa.livejournal.com/17373.html#cutid1[/URL] [URL="http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=1531"]http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=1531[/URL] Forma do tart (o średnicy około 26 cm) [B]Składniki:[/B] 500 ml śmietany kremówki 1 puszka skondensowanego słodzonego mleka (370 – 390 g) 100 ml świeżo wyciśniętego soku cytrynowego (w przybliżeniu z 2 cytryn średniej wielkości) 300 g ciasteczek ( typu Digestive, Petit Beurre) 125 g masła [B]Wykonanie:[/B] Zemleć lub drobno rozkruszyć ciastka i wymieszać je z rozpuszczonym masłem. Masę wyłożyć do formy i ugnieść, formując spód tarty. Formę wstawić do lodówki. Ubić śmietanę na sztywno, dodać do niej mleko, wymieszać, a następnie dodać sok z cytryny. Ponownie wymieszać. Wyłożyć masę na ciasteczkowy spód i wyrównać powierzchnię. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec tartę 8 minut. Po upieczeniu wystudzić i wstawić do lodówki na nie mniej, niż 12 godzin. Przed podaniem można udekorować truskawkami, oraz plasterkami i otartą skórką z limonki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta cytrynowa
Top
Bottom