Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta czekoladowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AnEvelin" data-source="post: 669831" data-attributes="member: 4416"><p>Przepis pochodzi z dodatku do gazety wyborczej z 13.02.2006 wyszperałam go całkiem niedawno ale odrazu zdobył moje srce i żełądek męża</p><p>Polewa</p><p></p><p>1/2 słoika dżemu malinowego</p><p>10 dag gorzkiej czekolady</p><p>1/2 szklanki śmietanki ( ja używam 18%)</p><p></p><p>czekolad+śmietankę+ przetary przez sito dżem rozpuścić na małym ogniu w rądlu. Następnie wlej do wysmarowanej tłuszczem formy.</p><p></p><p>Ciasto</p><p>1 szklanka mąki</p><p>1/4 szklanki tłustego mleka</p><p>100 ml wrzątku </p><p>2 łyzki kakao</p><p>1/3 szklanki dżemu malinowego</p><p>1/2 łyżeczki esensji waniliowej</p><p>1/3 szklanki białego cukru</p><p>1/3 szklanki brązowego cukru</p><p>3/4 łyżeczki sody oczyszczonej</p><p>10 dag miękkiego masła</p><p>2 jajka</p><p>tłuszcz do wysmarowania formy</p><p></p><p>kakao rozpuścićw 100ml wrzątku, dodac esensję waniliowa, przetarty dżem i mleko. Masło utrzyj z cukrem i pokoleji dodawaj jajka ciągle ucierając. do masy dodawaj na przemian mąke z saodą i mase kakaową. Wlej do formy na polewę.</p><p></p><p>Piecz 30-35 min w temp 180C. Po upieczeniu odczekaj 10 min przykryj formę talerzem i obróć ją do góry dnem tak aby ciasto znalazło sie na talerzu podawaj na gorąco.</p><p></p><p>a teraz trochę porad z praktyki ja uzywam dżemu truskawkowego pół do polewy pół do ciasta. Jeżeli nie masz brązowego cukru trudno ja tez nie daję 1/2 szklanki białego. Dżemu nie chce mi sie przecierac przez sito miksuje go. Ciasto piecze się od 40-45 minw 200C.</p><p></p><p>Zachęcam do spróbowania</p><p> [ATTACH=full]22859[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]22861[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AnEvelin, post: 669831, member: 4416"] Przepis pochodzi z dodatku do gazety wyborczej z 13.02.2006 wyszperałam go całkiem niedawno ale odrazu zdobył moje srce i żełądek męża Polewa 1/2 słoika dżemu malinowego 10 dag gorzkiej czekolady 1/2 szklanki śmietanki ( ja używam 18%) czekolad+śmietankę+ przetary przez sito dżem rozpuścić na małym ogniu w rądlu. Następnie wlej do wysmarowanej tłuszczem formy. Ciasto 1 szklanka mąki 1/4 szklanki tłustego mleka 100 ml wrzątku 2 łyzki kakao 1/3 szklanki dżemu malinowego 1/2 łyżeczki esensji waniliowej 1/3 szklanki białego cukru 1/3 szklanki brązowego cukru 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 10 dag miękkiego masła 2 jajka tłuszcz do wysmarowania formy kakao rozpuścićw 100ml wrzątku, dodac esensję waniliowa, przetarty dżem i mleko. Masło utrzyj z cukrem i pokoleji dodawaj jajka ciągle ucierając. do masy dodawaj na przemian mąke z saodą i mase kakaową. Wlej do formy na polewę. Piecz 30-35 min w temp 180C. Po upieczeniu odczekaj 10 min przykryj formę talerzem i obróć ją do góry dnem tak aby ciasto znalazło sie na talerzu podawaj na gorąco. a teraz trochę porad z praktyki ja uzywam dżemu truskawkowego pół do polewy pół do ciasta. Jeżeli nie masz brązowego cukru trudno ja tez nie daję 1/2 szklanki białego. Dżemu nie chce mi sie przecierac przez sito miksuje go. Ciasto piecze się od 40-45 minw 200C. Zachęcam do spróbowania [ATTACH=full]22859[/ATTACH] [ATTACH=full]22861[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta czekoladowa
Bottom