Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
tarta czekoladowo-truskawkowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tudik" data-source="post: 104114" data-attributes="member: 145"><p>ciasto kruche:</p><p>25 dag maki</p><p>2 lyzki cukru</p><p>2 zoltka </p><p>2 lyzki lodowatej wody</p><p>12.5 dag masla</p><p></p><p>15 dag gorzkiej czekolady</p><p></p><p>masa:</p><p>25 dag mascarpone</p><p>1 szkl smietanki</p><p>2 lyzki cukru</p><p>wanilia lub woda rozana do smaku</p><p></p><p>truskawki do oblozenia</p><p>galaretka z czerwonej porzeczki</p><p></p><p>maslo posiekac z maka i cukrem, dodac zoltka wymieszane z woda.schlodzic minimum 30 min. ciastem wylozyc forme do tart, schlodzic.piec przez pierwsze 10-15 min "na slepo",zdjac wypelniacz i piec dalsze 10 min, az bedzie tarta bedzie zlota. ostudzic.</p><p>czekolade rozp w kapieli wodnej, rozsmarowac pedzelkiem na calej tarcie,odstawic do zastygniecia.</p><p>smietanke ubic, dodac cukier, wanilie lub wode rozana, delikatnie polaczyc z mascarpone. mase wylozyc na tarte. ozdobic truskawkami.rozgrzac galaretke z czerwonej porzeczki i posmarowac nia truskawki. schlodzic</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tudik, post: 104114, member: 145"] ciasto kruche: 25 dag maki 2 lyzki cukru 2 zoltka 2 lyzki lodowatej wody 12.5 dag masla 15 dag gorzkiej czekolady masa: 25 dag mascarpone 1 szkl smietanki 2 lyzki cukru wanilia lub woda rozana do smaku truskawki do oblozenia galaretka z czerwonej porzeczki maslo posiekac z maka i cukrem, dodac zoltka wymieszane z woda.schlodzic minimum 30 min. ciastem wylozyc forme do tart, schlodzic.piec przez pierwsze 10-15 min "na slepo",zdjac wypelniacz i piec dalsze 10 min, az bedzie tarta bedzie zlota. ostudzic. czekolade rozp w kapieli wodnej, rozsmarowac pedzelkiem na calej tarcie,odstawic do zastygniecia. smietanke ubic, dodac cukier, wanilie lub wode rozana, delikatnie polaczyc z mascarpone. mase wylozyc na tarte. ozdobic truskawkami.rozgrzac galaretke z czerwonej porzeczki i posmarowac nia truskawki. schlodzic [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
tarta czekoladowo-truskawkowa
Top
Bottom