Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta dyniowa z polewą pomarańczową
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ashira" data-source="post: 1547792" data-attributes="member: 12777"><p>Spód:</p><p>- 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej</p><p>- czubata łyżka mąki ziemniaczanej</p><p>- 1 żółtko</p><p>- 1 łyżka masła</p><p>- 90 g jogurtu naturalnego</p><p>- szczypta soli</p><p></p><p>Masa dyniowa:</p><p>- 1,5 szklanki puree z dyni</p><p>- pół szklanki serka na sernik np. <a href="http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/Twarogi-i-twarozki/Pilos-Twarog-sernikowy-57092-big.jpg" target="_blank">takiego</a></p><p>- 3/4 szklanki cukru (u mnie pół na pół biały i demerara - jak dla mnie wyszło mocno słodkie)</p><p>- pół szklanki mleka</p><p>- łyżka cynamonu (uwielbiam cynamon i następnym razem dodam go więcej)</p><p>- łyżeczka imbiru</p><p>- 2 jajka (ja jeszcze dodałam białko z jajka, którego żółtko wylądowało w spodzie)</p><p>- opcjonalnie jak puree z dyni jest wodniste łyżka mąki ziemniaczanej (moje było bardzo wodniste więc dałam nawet 1,5 łyżki)</p><p></p><p>Polewa:</p><p>- 1/2 - 3/4 szklanki serka na sernik</p><p>- łyżka cukru</p><p>- skórka z całej pomarańczy </p><p></p><p></p><p>Ciasto na spód zagniotłam i schłodziłam (ja wrzuciłam na około 10 - 15 minut do zamrażarki). W tym czasie zmiksowałam wszystkie składniki na masę dyniową (ja do swojej dodałam szczyptę barwnika pomarańczowego, bo zależało mi na takim kolorze) oraz wymieszałam składniki polewy. </p><p>Piekarnik nastawić na 180 stopni. W czasie gdy grzał się piekarnik rozwałkowałam cienko ciasto i wylepiłam formę na tartę. Piekłam 12 minut.</p><p>Na podpieczony spód wylałam masę dyniową i piekłam dalej 20 minut.</p><p>Po tym czasie polałam całość polewą i podpiekłam niecałe 10 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ashira, post: 1547792, member: 12777"] Spód: - 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej - czubata łyżka mąki ziemniaczanej - 1 żółtko - 1 łyżka masła - 90 g jogurtu naturalnego - szczypta soli Masa dyniowa: - 1,5 szklanki puree z dyni - pół szklanki serka na sernik np. [URL="http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/Twarogi-i-twarozki/Pilos-Twarog-sernikowy-57092-big.jpg"]takiego[/URL] - 3/4 szklanki cukru (u mnie pół na pół biały i demerara - jak dla mnie wyszło mocno słodkie) - pół szklanki mleka - łyżka cynamonu (uwielbiam cynamon i następnym razem dodam go więcej) - łyżeczka imbiru - 2 jajka (ja jeszcze dodałam białko z jajka, którego żółtko wylądowało w spodzie) - opcjonalnie jak puree z dyni jest wodniste łyżka mąki ziemniaczanej (moje było bardzo wodniste więc dałam nawet 1,5 łyżki) Polewa: - 1/2 - 3/4 szklanki serka na sernik - łyżka cukru - skórka z całej pomarańczy Ciasto na spód zagniotłam i schłodziłam (ja wrzuciłam na około 10 - 15 minut do zamrażarki). W tym czasie zmiksowałam wszystkie składniki na masę dyniową (ja do swojej dodałam szczyptę barwnika pomarańczowego, bo zależało mi na takim kolorze) oraz wymieszałam składniki polewy. Piekarnik nastawić na 180 stopni. W czasie gdy grzał się piekarnik rozwałkowałam cienko ciasto i wylepiłam formę na tartę. Piekłam 12 minut. Na podpieczony spód wylałam masę dyniową i piekłam dalej 20 minut. Po tym czasie polałam całość polewą i podpiekłam niecałe 10 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta dyniowa z polewą pomarańczową
Bottom