Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta jeżynowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pysia" data-source="post: 540178" data-attributes="member: 653"><p>Przepis na ciasto kruche wzięłam od Dziuni </p><p><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=10005" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=10005</a></p><p><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=10005" target="_blank"></a></p><p><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=10005" target="_blank"></a></p><p>Przepis na nadzienie pochodzi z Dobrych rad wydanie specjalne z 2005.</p><p></p><p>Nadzienie</p><p>400 gr jeżyn</p><p>150gr cukru</p><p>6 jajek</p><p>100gr masła</p><p>8 łyżek śmietanki słodkiej</p><p></p><p>Zmiksować jeżyny , dodać resztę składników, dobrze wymieszać i gotować 15-20 minut w kąpieli wodnej mieszając aż krem zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia.</p><p> </p><p>Formę do tarty ( średnicy 24cm) wysmarować masłem, wyłożyć rozwałkowaną połową ciasta, wylać zimny krem. Drugą część ciasta również rozwałkować i wyłożyć na górę, zlepić brzegi.Posmarować żółtkiem rozkłóconym z mlekiem ( 1 żółtko i 2 łyżki mleka).</p><p>Piec w 180 stopniach 60 minut. Pozostawić do wystygnięcia, posypać cukrem pudrem.</p><p></p><p>Pyszna tarta z puszystym kremem jeżynowych rozpływającym się w ustach. Pachnie bosko zarówno przy gotowaniu kremu, jaki i przy pieczeniu oraz degustacji ciasta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pysia, post: 540178, member: 653"] Przepis na ciasto kruche wzięłam od Dziuni [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=10005"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=10005 [/URL] Przepis na nadzienie pochodzi z Dobrych rad wydanie specjalne z 2005. Nadzienie 400 gr jeżyn 150gr cukru 6 jajek 100gr masła 8 łyżek śmietanki słodkiej Zmiksować jeżyny , dodać resztę składników, dobrze wymieszać i gotować 15-20 minut w kąpieli wodnej mieszając aż krem zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia. Formę do tarty ( średnicy 24cm) wysmarować masłem, wyłożyć rozwałkowaną połową ciasta, wylać zimny krem. Drugą część ciasta również rozwałkować i wyłożyć na górę, zlepić brzegi.Posmarować żółtkiem rozkłóconym z mlekiem ( 1 żółtko i 2 łyżki mleka). Piec w 180 stopniach 60 minut. Pozostawić do wystygnięcia, posypać cukrem pudrem. Pyszna tarta z puszystym kremem jeżynowych rozpływającym się w ustach. Pachnie bosko zarówno przy gotowaniu kremu, jaki i przy pieczeniu oraz degustacji ciasta. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta jeżynowa
Top
Bottom