Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta kokosowo-cytrynowa bez spodu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1654750" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Tarta kokosowo -cytrynowa bez spodu </strong></p><p></p><p>Przepis inspirowany tartą cytrynową Billa Grangera z książki &quot;Najlepsze przepisy Billa&quot;:</p><p><a href="https://cookit.pl/przepis/300475/CIASTO+CYTRYNOWE+BILLA+GRANGERA" target="_blank">https://cookit.pl/przepis/300475/CIASTO+CYT...+BILLA+GRANGERA</a></p><p>Bardzo ciekawa konsystencja, na ciepło bardzo kremowa, nieco przypominająca pudding, a na zimno - sernik.</p><p>W smaku niezbyt słodka, orzeźwiająca.</p><p></p><p>Forma 20 x 20 cm, cienko wysmarowana masłem</p><p>Składniki:</p><p>5 jajek</p><p>ok. 200 g cukru pudru</p><p>&quot;śmietanka&quot; uzyskana z jednej puszki mleka kokosowego</p><p>400 ml śmietanki kremówki</p><p>ok. 125 g mąki</p><p>ok. 80 g stopionego masła (nie ważyłam, odkroiłam na oko)</p><p>skórka otarta z 2 cytryn bio</p><p>sok z 3 cytryn</p><p></p><p>Masy nie ubijałam; połączyłam tylko wszystkie składniki.</p><p>Piekłam w kąpieli wodnej ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.</p><p>Przed podaniem trochę schłodziłam i posypałam odrobiną cukru pudru.</p><p>Bardzo smaczna na ciepło i zimno. </p><p>Lubiący słodkie wypieki powinni dać więcej cukru.</p><p></p><p>[ATTACH=full]98520[/ATTACH] [ATTACH=full]98521[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1654750, member: 1024"] [B]Tarta kokosowo -cytrynowa bez spodu [/B] Przepis inspirowany tartą cytrynową Billa Grangera z książki "Najlepsze przepisy Billa": [URL="https://cookit.pl/przepis/300475/CIASTO+CYTRYNOWE+BILLA+GRANGERA"]https://cookit.pl/przepis/300475/CIASTO+CYT...+BILLA+GRANGERA[/URL] Bardzo ciekawa konsystencja, na ciepło bardzo kremowa, nieco przypominająca pudding, a na zimno - sernik. W smaku niezbyt słodka, orzeźwiająca. Forma 20 x 20 cm, cienko wysmarowana masłem Składniki: 5 jajek ok. 200 g cukru pudru "śmietanka" uzyskana z jednej puszki mleka kokosowego 400 ml śmietanki kremówki ok. 125 g mąki ok. 80 g stopionego masła (nie ważyłam, odkroiłam na oko) skórka otarta z 2 cytryn bio sok z 3 cytryn Masy nie ubijałam; połączyłam tylko wszystkie składniki. Piekłam w kąpieli wodnej ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem trochę schłodziłam i posypałam odrobiną cukru pudru. Bardzo smaczna na ciepło i zimno. Lubiący słodkie wypieki powinni dać więcej cukru. [ATTACH=full]98520[/ATTACH] [ATTACH=full]98521[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta kokosowo-cytrynowa bez spodu
Top
Bottom