Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta nektarynkowo malinowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Qrtschak" data-source="post: 1452240" data-attributes="member: 40135"><p>Składniki:</p><p></p><p>- 0,5 kostki zimnego masła</p><p>- 1 szklanka mąki</p><p>- 2 łyżki cukru</p><p>- sok z cytryny</p><p>- 2 łyżki śmietany 18%</p><p></p><p>- nektarynki</p><p>- maliny</p><p>- cukier</p><p></p><p>- jajko</p><p></p><p> Mąkę mieszamy z pokrojonym zmrożonym masłem i cukrem tak by powstały małe grudki. Należy wykonać to w miarę szybko, ja robię to nożem. Następnie dodajemy sok z połówki cytryny i śmietanę, zagniatamy najlepiej widelcem. Formujemy placek, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na minimum półtorej godziny.</p><p> W międzyczasie przygotowujemy owoce. Nektarynki pozbawiamy pestek i kroimy na plasterki. Zasypujemy dwoma łyżkami cukru i dokładnie mieszamy. Maliny pozostawiamy w całości i także zasypujemy dwoma łyżkami cukru.</p><p> Ciasto po wyjęciu z lodówki rozwałkowujemy na kształt formy z 3 centymetrowym zapasem. Brzegi zawijamy by sok z owoców nie wydostał się na zewnątrz. Nakładamy farsz smarujemy rozbełtanym jajkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190*C. Pieczemy 40 - 50 minut.</p><p></p><p>Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Qrtschak, post: 1452240, member: 40135"] Składniki: - 0,5 kostki zimnego masła - 1 szklanka mąki - 2 łyżki cukru - sok z cytryny - 2 łyżki śmietany 18% - nektarynki - maliny - cukier - jajko Mąkę mieszamy z pokrojonym zmrożonym masłem i cukrem tak by powstały małe grudki. Należy wykonać to w miarę szybko, ja robię to nożem. Następnie dodajemy sok z połówki cytryny i śmietanę, zagniatamy najlepiej widelcem. Formujemy placek, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na minimum półtorej godziny. W międzyczasie przygotowujemy owoce. Nektarynki pozbawiamy pestek i kroimy na plasterki. Zasypujemy dwoma łyżkami cukru i dokładnie mieszamy. Maliny pozostawiamy w całości i także zasypujemy dwoma łyżkami cukru. Ciasto po wyjęciu z lodówki rozwałkowujemy na kształt formy z 3 centymetrowym zapasem. Brzegi zawijamy by sok z owoców nie wydostał się na zewnątrz. Nakładamy farsz smarujemy rozbełtanym jajkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190*C. Pieczemy 40 - 50 minut. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta nektarynkowo malinowa
Top
Bottom