Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tarta paprykowo-pomidorowa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tillandsja" data-source="post: 145400" data-attributes="member: 222"><p><strong> 1 szklanka mąki </strong></p><p> <strong>1/3 kostki margaryny </strong></p><p> <strong>strąk czerwonej i zielonej papryki </strong></p><p> <strong>1/2 kg pomidorów </strong></p><p> <strong>cebula </strong></p><p> <strong>3 plastry szynki </strong></p><p> <strong>2 jaja </strong></p><p> <strong>łyżka śmietany </strong></p><p> <strong>2-3 łyżki oleju </strong></p><p> <strong>sól </strong></p><p> <strong>pieprz </strong></p><p><strong></strong> </p><p>Margarynę poziekac nożem, wsypać mąkę i dodać szczyptę soli i łyżeczkę oleju. Dolewając 1/4 szklanki wody szybko zagnieść ciasto. Zawinąc je w folię i włożyć na godzinę do lodówki </p><p>Cebulę obrać i posiekać. Papryki umyć, przekroic, usunać pestki, pokroic w kostkę. Rozgrzać olej zeszklic cebulę. Dodać całą czerwoną paprykę i 2/3 zielonej. Dusic przez 20 minut. Pomidory sparzyc, zdjąc skórkę, pokroic w kostkę. Szynkę pokroic w paski. Na patelnię z papryką dołożyc pomidory, szynkę i reszte zielonej papryki. Doprawic sola i pieprzem. Dusic na małym ogniu 15 minut. Ciasto rozwałkowac, przełożyc na blaszke, podziurawic widelcem. Śmietanę roztrzepac z żółtkiem i całym jajem. Dodać wystudzone warzywa, pianę ubitą z 1 białka. Dokładnie wymieszac, nałożyć na ciasto. Piec ok. 35 minut w temp. 220 stopni</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tillandsja, post: 145400, member: 222"] [B] 1 szklanka mąki 1/3 kostki margaryny strąk czerwonej i zielonej papryki 1/2 kg pomidorów cebula 3 plastry szynki 2 jaja łyżka śmietany 2-3 łyżki oleju sól pieprz [/B] Margarynę poziekac nożem, wsypać mąkę i dodać szczyptę soli i łyżeczkę oleju. Dolewając 1/4 szklanki wody szybko zagnieść ciasto. Zawinąc je w folię i włożyć na godzinę do lodówki Cebulę obrać i posiekać. Papryki umyć, przekroic, usunać pestki, pokroic w kostkę. Rozgrzać olej zeszklic cebulę. Dodać całą czerwoną paprykę i 2/3 zielonej. Dusic przez 20 minut. Pomidory sparzyc, zdjąc skórkę, pokroic w kostkę. Szynkę pokroic w paski. Na patelnię z papryką dołożyc pomidory, szynkę i reszte zielonej papryki. Doprawic sola i pieprzem. Dusic na małym ogniu 15 minut. Ciasto rozwałkowac, przełożyc na blaszke, podziurawic widelcem. Śmietanę roztrzepac z żółtkiem i całym jajem. Dodać wystudzone warzywa, pianę ubitą z 1 białka. Dokładnie wymieszac, nałożyć na ciasto. Piec ok. 35 minut w temp. 220 stopni [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tarta paprykowo-pomidorowa*
Top
Bottom