Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta pięknej Heleny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 1350813" data-attributes="member: 12156"><p>Joanno, wyszperałam ten krem budyniowy. Tylko pamiętam, że on chyba nieco zbyt płynny był, chyba więcej mąki mu trzeba...</p><p>Może bardziej kopiate łyżki mąki dawać...</p><p></p><p>szklanka mleka</p><p>szklanka śmietanki kremówki</p><p>pół laski wanilii, wyskrobać ziarenka</p><p>5 żółtek, jak małe to dać 6</p><p>pół szklanki cukru</p><p>3 łyżki skrobi ziemniaczanej</p><p>3 łyżki mąki pszennej</p><p></p><p>Mleko i śmietankę zagotować z wanilią (laskę też wrzucić) i połową cukru.</p><p>Żółtka ubić w dużej misce z resztą cukru na puszysty krem, przesiać do tego mąkę i zmiksować. Dolewać po trochu gorącego mleka ze śmietanką stale miksując. Przelać przez sitko do garnka i na małym ogniu zagotować.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 1350813, member: 12156"] Joanno, wyszperałam ten krem budyniowy. Tylko pamiętam, że on chyba nieco zbyt płynny był, chyba więcej mąki mu trzeba... Może bardziej kopiate łyżki mąki dawać... szklanka mleka szklanka śmietanki kremówki pół laski wanilii, wyskrobać ziarenka 5 żółtek, jak małe to dać 6 pół szklanki cukru 3 łyżki skrobi ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej Mleko i śmietankę zagotować z wanilią (laskę też wrzucić) i połową cukru. Żółtka ubić w dużej misce z resztą cukru na puszysty krem, przesiać do tego mąkę i zmiksować. Dolewać po trochu gorącego mleka ze śmietanką stale miksując. Przelać przez sitko do garnka i na małym ogniu zagotować. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta pięknej Heleny
Top
Bottom