Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tarta porowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 199904" data-attributes="member: 160"><p>NIE ROBIŁAM</p><p></p><p>250 g mąki </p><p>20 dag drozdzy </p><p>sól </p><p>150 g boczku 1 łyzka oliwy </p><p>2 cebule </p><p>1 por </p><p>pieprz </p><p>gałka i pieprz cayenne </p><p></p><p>Blache natłuscic </p><p>Do duzej miski przesiac mąkę, w kopczyku zrobic wgłebienie, wsypac pokruszone </p><p>drożdze, Oprószyc cukrem i solą, wlac 160 ml ciepłej wody. Zagniesc ciasto. Od </p><p>razu rozwałkować na plac ek wielkosci blachy. </p><p>Piekarnik rozgrzac na 220 st. </p><p>Ciasto wyłozyc na bleche , uformowac brzeg. </p><p></p><p>Boczek pokroić w paski, omsmazyć na oliwie, celube i por pokroic w plastry. </p><p>Dodać do boczku. Doprawić do smaku ww przyprawami. Masę zdjąc z ognia, </p><p>ostudzić, rozłozyc na ciescie, </p><p>Piec 25 min.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 199904, member: 160"] NIE ROBIŁAM 250 g mąki 20 dag drozdzy sól 150 g boczku 1 łyzka oliwy 2 cebule 1 por pieprz gałka i pieprz cayenne Blache natłuscic Do duzej miski przesiac mąkę, w kopczyku zrobic wgłebienie, wsypac pokruszone drożdze, Oprószyc cukrem i solą, wlac 160 ml ciepłej wody. Zagniesc ciasto. Od razu rozwałkować na plac ek wielkosci blachy. Piekarnik rozgrzac na 220 st. Ciasto wyłozyc na bleche , uformowac brzeg. Boczek pokroić w paski, omsmazyć na oliwie, celube i por pokroic w plastry. Dodać do boczku. Doprawić do smaku ww przyprawami. Masę zdjąc z ognia, ostudzić, rozłozyc na ciescie, Piec 25 min. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tarta porowa
Top
Bottom