Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tarta z bakłażanem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1515028" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Tarta z bakłażanem</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">Odwrócona do góry nogami</span></p><p></p><p>[ATTACH=full]88276[/ATTACH]</p><p></p><p>2 bakłażany</p><p>sól</p><p>4 łyżki oleju</p><p>10 pomidorków koktajlowych</p><p>spora garść tymianku</p><p>pieprz</p><p>4 łyżki białego winnego octu ( w moim wypadku ciemnego)</p><p>łyżeczka cukru</p><p>1 płat gotowego ciasta francuskiego</p><p>50 g białego koziego sera ( jak kto ma)</p><p></p><p>1. Bakłażany kroimy na 1,5 cm plasty. Solimy z jednej strony . Po 10 minutach usuwamy sól, odwracamy i solimy z drugiej strony. Na mocno rozgrzanym tłuszczu smażymy bakłażany na złoto-brązowy kolor z obydwu stron (4-5 minut)</p><p>2. Półmisek albo blachę na której będziemy smażyć tartę wykładamy papierem do pieczenia ( papier moczymy aby dokładnie pasował do naczynia).Na papierze układamy bakłażany.</p><p>3.Na patelni lekko przesmażamy przepołowione pomidorki. Dodajemy listki tymianku, sól , pieprz, ocet i cukier. Po zredukowaniu płynu przekładamy pomidory na bakłażany. Wszystko szczelnie przykrywamy ciastem francuskim.</p><p>Ciasto wielokrotnie przekłuwamy widelcem. Pieczemy w temp 200 stopni przez 25 minut.</p><p>4. Po lekkim przestudzeniu przy pomocy większego talerza tartę przewracamy i zdejmujemy papier.</p><p>Dekorujemy pokruszonym serem.</p><p></p><p>Ps. Przepis na 2 osoby</p><p>Ps 2 Przepis pochodzi z programu kulinarnego - Tim Mälzer kocht!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1515028, member: 140"] [SIZE=14][B]Tarta z bakłażanem[/B][/SIZE] [SIZE=12]Odwrócona do góry nogami[/SIZE] [ATTACH=full]88276[/ATTACH] 2 bakłażany sól 4 łyżki oleju 10 pomidorków koktajlowych spora garść tymianku pieprz 4 łyżki białego winnego octu ( w moim wypadku ciemnego) łyżeczka cukru 1 płat gotowego ciasta francuskiego 50 g białego koziego sera ( jak kto ma) 1. Bakłażany kroimy na 1,5 cm plasty. Solimy z jednej strony . Po 10 minutach usuwamy sól, odwracamy i solimy z drugiej strony. Na mocno rozgrzanym tłuszczu smażymy bakłażany na złoto-brązowy kolor z obydwu stron (4-5 minut) 2. Półmisek albo blachę na której będziemy smażyć tartę wykładamy papierem do pieczenia ( papier moczymy aby dokładnie pasował do naczynia).Na papierze układamy bakłażany. 3.Na patelni lekko przesmażamy przepołowione pomidorki. Dodajemy listki tymianku, sól , pieprz, ocet i cukier. Po zredukowaniu płynu przekładamy pomidory na bakłażany. Wszystko szczelnie przykrywamy ciastem francuskim. Ciasto wielokrotnie przekłuwamy widelcem. Pieczemy w temp 200 stopni przez 25 minut. 4. Po lekkim przestudzeniu przy pomocy większego talerza tartę przewracamy i zdejmujemy papier. Dekorujemy pokruszonym serem. Ps. Przepis na 2 osoby Ps 2 Przepis pochodzi z programu kulinarnego - Tim Mälzer kocht! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tarta z bakłażanem
Top
Bottom