Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Tarta z cykorią pachnąca Prowansją
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 59903" data-attributes="member: 49"><p><strong>Tarta z cykorią pachnąca Prowansją </strong></p><p></p><p>240 g mąki </p><p>130 g masła </p><p>szczypta soli</p><p>1 jajko </p><p>3-4 główki cykorii </p><p>sok z 1/2 cytryny</p><p>8-10 wyłuskanych orzechów włoskich</p><p>zioła prowansalskie</p><p>1/2 pęczka szczypiorku </p><p></p><p>Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, 125 g masła i sól, zagnieść ciasto. Uformować kulę, włożyć na 2 godz. do lodówki. Ciasto przełożyć do natłuszczonej tortownicy. Piec 25 min w temp. 180°C. Wyjąć, ostudzić. Cykorię obrać z wierzchnich liści, pokroić, przelać na sitku wodą, osączyć, skropić sokiem. Szczypiorek umyć. Orzechy zrumienić na patelni. Orzechy i cykorię rozłożyć na cieście, posypać szczypiorkiem i ziołami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 59903, member: 49"] [B]Tarta z cykorią pachnąca Prowansją [/B] 240 g mąki 130 g masła szczypta soli 1 jajko 3-4 główki cykorii sok z 1/2 cytryny 8-10 wyłuskanych orzechów włoskich zioła prowansalskie 1/2 pęczka szczypiorku Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, 125 g masła i sól, zagnieść ciasto. Uformować kulę, włożyć na 2 godz. do lodówki. Ciasto przełożyć do natłuszczonej tortownicy. Piec 25 min w temp. 180°C. Wyjąć, ostudzić. Cykorię obrać z wierzchnich liści, pokroić, przelać na sitku wodą, osączyć, skropić sokiem. Szczypiorek umyć. Orzechy zrumienić na patelni. Orzechy i cykorię rozłożyć na cieście, posypać szczypiorkiem i ziołami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Tarta z cykorią pachnąca Prowansją
Top
Bottom