- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Tarta z jabłek i camemberta
4 kawałki gotowego francuskiego ciasta
2 jabłka
2 opakowania sera camembert po 125 g każdy
2 łyżki orzeszków piniowych
4 łyżki oliwki
pieprz
Pietruszka drobno pokrojona
1.Z jabłek pozbywamy się pestek i kroimy je w ciękie plastry. Camembert kroimy także w plastry.
2.Na ciasto francuskie kładziemy jabłka, ser, kropimy obwicie oliwką , posypujemy orzeszkami piniowymi i pieprzymy.
3.Pieczemy przez 20 minut w temp 220 stopni, pod koniec pieczenia posypując pietruszką.
Przepis pochodzi z http://cucina-casalinga.blogspot.com/2011/...-camembert.html

4 kawałki gotowego francuskiego ciasta
2 jabłka
2 opakowania sera camembert po 125 g każdy
2 łyżki orzeszków piniowych
4 łyżki oliwki
pieprz
Pietruszka drobno pokrojona
1.Z jabłek pozbywamy się pestek i kroimy je w ciękie plastry. Camembert kroimy także w plastry.
2.Na ciasto francuskie kładziemy jabłka, ser, kropimy obwicie oliwką , posypujemy orzeszkami piniowymi i pieprzymy.

3.Pieczemy przez 20 minut w temp 220 stopni, pod koniec pieczenia posypując pietruszką.
Przepis pochodzi z http://cucina-casalinga.blogspot.com/2011/...-camembert.html
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: