Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Tarta z kiwi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 59913" data-attributes="member: 49"><p><strong>Tarta z kiwi </strong> </p><p></p><p>5 kiwi </p><p>150 g mąki </p><p>1 żółtko</p><p>4 łyżki cukru 9 cukier waniliowy</p><p>125 ml śmietany kremówki</p><p>80 g masła </p><p>szczypta soli</p><p>250 g marmolady z kiwi</p><p>30 g nie solonych pistacji</p><p>tłuszcz do formy </p><p></p><p>Z mąki, żółtka, 3 łyżek cukru, połowy cukru waniliowego, masła i szczypty soli zagnieść ciasto, uformować je w kulę, owinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na cienki placek i wyłożyć nim natłuszczoną formę, ponakłuwać widelcem. Piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 °C.</p><p>Marmoladę z kiwi podgrzać, połowę rozsmarować na cieście. Kiwi obrać, pokroić na plasterki. Ułożyć je na tarcie i posmarować resztą marmolady. Śmietanę ubić z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Udekorować nią ciasto. Posypać posiekanymi pistacjami</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 59913, member: 49"] [B]Tarta z kiwi [/B] 5 kiwi 150 g mąki 1 żółtko 4 łyżki cukru 9 cukier waniliowy 125 ml śmietany kremówki 80 g masła szczypta soli 250 g marmolady z kiwi 30 g nie solonych pistacji tłuszcz do formy Z mąki, żółtka, 3 łyżek cukru, połowy cukru waniliowego, masła i szczypty soli zagnieść ciasto, uformować je w kulę, owinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na cienki placek i wyłożyć nim natłuszczoną formę, ponakłuwać widelcem. Piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 °C. Marmoladę z kiwi podgrzać, połowę rozsmarować na cieście. Kiwi obrać, pokroić na plasterki. Ułożyć je na tarcie i posmarować resztą marmolady. Śmietanę ubić z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Udekorować nią ciasto. Posypać posiekanymi pistacjami [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Tarta z kiwi
Top
Bottom