Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Tarta z kurczakiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="joannas" data-source="post: 224021" data-attributes="member: 76"><p><strong>Tarta z kurczakiem</strong></p><p></p><p>Przepis mojej mamy, choć ona nazywała go "Kurczak z beszamelem zapiekany na kruchym cieście&#8221;. </p><p>Ciasto na ulubioną tartę, ja polecam: <a href="http://cincin.cc/index.php?showtopic=3165" target="_blank">http://cincin.cc/index.php?showtopic=3165</a> lub <a href="http://cincin.cc/index.php?showtopic=11265" target="_blank">http://cincin.cc/index.php?showtopic=11265</a></p><p></p><p>1 kurczak</p><p>pieprz, sól, liść laurowy</p><p></p><p><u>Sos Beszamelowy</u></p><p>3 łyżki mąki</p><p>2 łyżki masła</p><p>sól, pieprz, gałka muszkatołowa</p><p>Rosołek uzyskany z kurczaka</p><p>10 dag żółtego sera</p><p></p><p>Jajko</p><p>10 dag żółtego sera do posypania (niekoniecznie)</p><p></p><p>Kurczaka ugotować w małej ilości wody (najlepiej w szybkowarze) z solą, pieprzem i liściem laurowym) . Obrać z kości i skóry, drobno pokroić. </p><p>Zrobić sos beszamelowy, dodać starty żółty ser.</p><p>Sos wymieszać z kurczakiem, do gorącego nadzienia dodać jedno rozbełtane jajko (by farsz był bardziej zwarty)</p><p>Zapiec ciasto, wyjąć z piekarnika i wyłożyć na ciasto farsz. Posypać żółtym serem.</p><p>Zapiekać ok. 20 min z 200&#8217;.</p><p>Podawać z dużą misą sałaty.</p><p>Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="joannas, post: 224021, member: 76"] [B]Tarta z kurczakiem[/B] Przepis mojej mamy, choć ona nazywała go "Kurczak z beszamelem zapiekany na kruchym cieście”. Ciasto na ulubioną tartę, ja polecam: [URL="http://cincin.cc/index.php?showtopic=3165"]http://cincin.cc/index.php?showtopic=3165[/URL] lub [URL="http://cincin.cc/index.php?showtopic=11265"]http://cincin.cc/index.php?showtopic=11265[/URL] 1 kurczak pieprz, sól, liść laurowy [U]Sos Beszamelowy[/U] 3 łyżki mąki 2 łyżki masła sól, pieprz, gałka muszkatołowa Rosołek uzyskany z kurczaka 10 dag żółtego sera Jajko 10 dag żółtego sera do posypania (niekoniecznie) Kurczaka ugotować w małej ilości wody (najlepiej w szybkowarze) z solą, pieprzem i liściem laurowym) . Obrać z kości i skóry, drobno pokroić. Zrobić sos beszamelowy, dodać starty żółty ser. Sos wymieszać z kurczakiem, do gorącego nadzienia dodać jedno rozbełtane jajko (by farsz był bardziej zwarty) Zapiec ciasto, wyjąć z piekarnika i wyłożyć na ciasto farsz. Posypać żółtym serem. Zapiekać ok. 20 min z 200’. Podawać z dużą misą sałaty. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Tarta z kurczakiem
Top
Bottom