Tarta z nadzieniem z grzybów leśnych

ela-c

Member
Cze 10, 2005
2,075
0
0
nie ma bąbli! ponakłuwałam widelcem!
Wiesz Małgosimi, przypomniało mi się, że ja wtedy piekłam z termoobiegiem może to przez to.

Wyszła super!
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
tak tak, bo to działa na tej samej zasadzie - to pieczenie na ślepo i nakłuwanie
icon_smile.gif
ja często robię i to i to, dla pewności (i żeby boki się jak najmniej zsunęły)
 

matylda

Member
Lip 5, 2006
222
0
16
Robiłam dzisiaj tarte ze szpinakiem z twojego przepisu, brzegi pycha, natomiast spód mokry.
Podpiekałam tarte dość długo, potem posypałam bułką tartą, farsz nie był bardzo mokry.
Co mogło być przyczyną zakalcowatego dołu tarty ?? Kurcze prześladuje mnie tartowy pech, jeszcze żadna mi nie wyszła, a to jakaś piąta próba.
 

kawazmlekiem

Member
Mar 19, 2005
37,849
6
38
Zrobiłam dziś po raz kolejny i wyszła pyszna. Robiłam z grzybów suszonych, nie świeżych. Do grzybów dodałam jeszcze trochę czosnku.
Naprawdę moja ulubiona tarta.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,783
4,841
113
Kolejny raz popełniam tę tartę. W sylwestra była hitem wśród gorących przekąsek.
Moja forma jest duża i ta porcja ciasta jest w sam raz.
Ilość nadzienia podwoiłam (tylko jajka 2 do 200 ml śmietany, ale ładnie się ścięło ).
Genialny smak, a do czystego barszczu... poezja.
 

agu

Member
Lip 3, 2008
1,024
0
36
Siedzi w piekarniku
icon_smile.gif
Wygląd super
icon_smile.gif
Zapach też
icon_smile.gif
Bardzo ciekawi mnie smak.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy