Kolejna - ostatnio mamy straszną ochotę na tarty
Ciasto kruche wg podstawowego przepisu
Nadzienie:
1 b. duży por
3 ziemniaki pokrojone w cienkie plasterki
kilka plasterków szynki
parmezan
3 jajka
mały kubek śmietany 18%
sól, pieprz, tymianek, gałka
Na maśle podsmażyć pora i ziemniaki z solą, pieprzem i tymiankiem. Ułożyć na podpieczonej tarcie, na wierzchu położyć szynkę. Zalać mieszaniną jajek, śmietany i sera, zapiec ok. 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Ciasto kruche wg podstawowego przepisu
Nadzienie:
1 b. duży por
3 ziemniaki pokrojone w cienkie plasterki
kilka plasterków szynki
parmezan
3 jajka
mały kubek śmietany 18%
sól, pieprz, tymianek, gałka
Na maśle podsmażyć pora i ziemniaki z solą, pieprzem i tymiankiem. Ułożyć na podpieczonej tarcie, na wierzchu położyć szynkę. Zalać mieszaniną jajek, śmietany i sera, zapiec ok. 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

