Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta z rabarbarem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 496674" data-attributes="member: 1024"><p><strong>TARTA Z RABARBAREM </strong></p><p></p><p><strong>Ciasto : </strong></p><p>150 g mąki </p><p>100 g masła </p><p>50 g cukru pudru </p><p>1 żółtko </p><p>1 łyżka śmietany </p><p>szczypta soli </p><p>Z powyższych składników zagnieść klasyczne kruche ciasto i chłodzić 1/2 godz. w lodówce. </p><p></p><p><strong>Nadzienie : </strong></p><p>1 - 1,5 kg czerwonego rabarbaru </p><p>3 białka </p><p>150 g cukru pudru </p><p>100 g pokruszonych biszkoptów </p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Obrany rabarbar pokroić w kawałki, włożyć do rondla o grubym dnie, podlać łyżką wody, dusić mieszając ok. 10 minut, pod koniec - dodać 100g cukru pudru.</p><p>Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty, nakłuć widelcem i podpiec w temp. 200 stopni przez 10 -12 minut.</p><p> Podpieczoną tartę posypać pokruszonymi biszkoptami. Wyłożyć masę rabarbarową, przykryć pianą ubitą z białek i 50 g cukru. Piec w temp. 170 stopni ok. 15 minut. </p><p></p><p>Przepis pochodzi z tomu <strong>Ciasta owocowe </strong> Encyklopedii Kulinarnej. Ciasto jest naprawdę pyszne, bardzo dekoracyjne i szybkie w przygotowaniu. </p><p></p><p>[ATTACH=full]9579[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 496674, member: 1024"] [B]TARTA Z RABARBAREM [/B] [B]Ciasto : [/B] 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka śmietany szczypta soli Z powyższych składników zagnieść klasyczne kruche ciasto i chłodzić 1/2 godz. w lodówce. [B]Nadzienie : [/B] 1 - 1,5 kg czerwonego rabarbaru 3 białka 150 g cukru pudru 100 g pokruszonych biszkoptów [B]Wykonanie:[/B] Obrany rabarbar pokroić w kawałki, włożyć do rondla o grubym dnie, podlać łyżką wody, dusić mieszając ok. 10 minut, pod koniec - dodać 100g cukru pudru. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty, nakłuć widelcem i podpiec w temp. 200 stopni przez 10 -12 minut. Podpieczoną tartę posypać pokruszonymi biszkoptami. Wyłożyć masę rabarbarową, przykryć pianą ubitą z białek i 50 g cukru. Piec w temp. 170 stopni ok. 15 minut. Przepis pochodzi z tomu [B]Ciasta owocowe [/B] Encyklopedii Kulinarnej. Ciasto jest naprawdę pyszne, bardzo dekoracyjne i szybkie w przygotowaniu. [ATTACH=full]9579[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta z rabarbarem
Top
Bottom