Tarta z rabarbarem

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,658
2,955
113
Nawet bardzo super, Reniu. :mrgreen:
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,658
2,955
113
Moim zdaniem nic sie nie powinno stać. Wagowo niedużo tych owoców, troche wilgoci odparuje w trakcie pieczenia, trochę wsiąknie w posypkę. Chyba niewiele ryzykujesz. :)
 

ankafaka

Well-known member
Kwi 11, 2008
1,291
263
83
Ciasto na wyjazd do teściowej, to może jednak jest ryzyko 😉 Dziękuję Buko, zrobię i napiszę jak wyszło :)
 

AnkaP

Well-known member
Sty 2, 2008
11,422
4,670
113
Może zostawić wydrylowane wiśnie na sitku na jakiś czas, to trochę soku odcieknie. A soczek zawsze można wypić :)
 
  • Like
Reakcje: ankafaka

ankafaka

Well-known member
Kwi 11, 2008
1,291
263
83
Może zostawić wydrylowane wiśnie na sitku na jakiś czas, to trochę soku odcieknie. A soczek zawsze można wypić :)
Trochę tak właśnie wyszło, bo odpestkowane wiśnie stały w misce od wczoraj i do tarty wzięłam te z wierzchu, a sok widzę, że rzeczywiście został na dnie. Tarta siedzi w piekarniku :)
 
  • Like
Reakcje: AnkaP

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,658
2,955
113
Trochę tak właśnie wyszło, bo odpestkowane wiśnie stały w misce od wczoraj i do tarty wzięłam te z wierzchu, a sok widzę, że rzeczywiście został na dnie. Tarta siedzi w piekarniku :)
Dobrze, że nie posypałaś cukrem, bo miałabyś dużo soku i skórki. :)
To próba generalna, czy już na wyjazd?
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,376
3,654
113
Ja do mokrych owoców dodaję trochę mielonych migdałów czy innych orzechów, żeby wchłonęły nadmiar wilgoci. Można też dać zmielone płatki owsiane, pokruszone sucharki czy biszkopty, tartą bułkę czy nawet łyżkę skrobi.