Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tarta z ricottą i szpinakiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1437861" data-attributes="member: 1024"><p>Bardzo podobną dziś uczyniłam*, na spodzie z mąki orkiszowej, soku z cytryny i jogurtu.</p><p>U mnie zamiast gałki muszkatołowej duuużo czosnku i dodatkowo 2 niewielkie cebule oraz kilka łyżek startego grana padano (tak ze 40 g). </p><p>Nieco inaczej robiłam - wrzuciłam do gara świeżo umyty szpinak, krótko blanszowałam, aż stał się miękki i wyrzuciłam go na sito do obcieknięcia.</p><p>Na oleju z masłem zeszkliłam cebulę z połową czosnku, dodałam z grubsza posiekany szpinak i króciutko poddusiłam.</p><p>Dodałam też lekko podduszone liście botwinki, bo zostały mi z chłodnika. </p><p>Doprawiłam solą roztartą z resztą czosnku i pieprzem. </p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]82885[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p></p><p>* <span style="font-size: 26px">w nieco innych proporcjach - 250 g ricotty, ok. 100 g smietany, 4 jajka M, 500 g szpinaku.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1437861, member: 1024"] Bardzo podobną dziś uczyniłam*, na spodzie z mąki orkiszowej, soku z cytryny i jogurtu. U mnie zamiast gałki muszkatołowej duuużo czosnku i dodatkowo 2 niewielkie cebule oraz kilka łyżek startego grana padano (tak ze 40 g). Nieco inaczej robiłam - wrzuciłam do gara świeżo umyty szpinak, krótko blanszowałam, aż stał się miękki i wyrzuciłam go na sito do obcieknięcia. Na oleju z masłem zeszkliłam cebulę z połową czosnku, dodałam z grubsza posiekany szpinak i króciutko poddusiłam. Dodałam też lekko podduszone liście botwinki, bo zostały mi z chłodnika. Doprawiłam solą roztartą z resztą czosnku i pieprzem. [ATTACH=full]82885[/ATTACH] * [SIZE=8]w nieco innych proporcjach - 250 g ricotty, ok. 100 g smietany, 4 jajka M, 500 g szpinaku.[/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tarta z ricottą i szpinakiem
Top
Bottom