Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta z ricottą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="eposka" data-source="post: 54689" data-attributes="member: 42"><p>Ja tę tartę robiłam milion razy z najnoramalniejszym serem trzykrotnie mielonym smietankowym. BOMBA!!</p><p></p><p>Nie waż się kamilo kupowac żadnej tam ricotty - bajaderka piecze zricottą bo nie ma biedna dostępu do naszych pysznych białych serów. </p><p>Ta tarta niezmiennie dostaje 10 punktów na 10. Warto się na nią pokusić tym bardziej, że jest tak prosta do wykonania, że chyba bardziej już nie mozna. Ciasto się robi w malakserze, a składniki nadzienia wystarczy ... wymieszać.</p><p>Ja się na święta bawiłam jeszcze z układadaniem migdałów mędzy kratki ciasta na górze. WYgłądało to przepięknie! Migdały się lekko przyrumieniły, mhhh .. Tylko kratkę zrobiłam gęstszą niż bajadrerka, było więcej tych okienek.</p><p></p><p>Na bazie tego samego ciasta zrobiłam tartę makową - takie nadzienie, jak do rolady makowej dałam do tarty, też pieknie kratkę zrobiłam. Bossska byłą. Cieniutka warstewka ciasta i morze maku ( razem z bakaliami było go ponad 800 g). Pycha!</p><p></p><p></p><p>ewa</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="eposka, post: 54689, member: 42"] Ja tę tartę robiłam milion razy z najnoramalniejszym serem trzykrotnie mielonym smietankowym. BOMBA!! Nie waż się kamilo kupowac żadnej tam ricotty - bajaderka piecze zricottą bo nie ma biedna dostępu do naszych pysznych białych serów. Ta tarta niezmiennie dostaje 10 punktów na 10. Warto się na nią pokusić tym bardziej, że jest tak prosta do wykonania, że chyba bardziej już nie mozna. Ciasto się robi w malakserze, a składniki nadzienia wystarczy ... wymieszać. Ja się na święta bawiłam jeszcze z układadaniem migdałów mędzy kratki ciasta na górze. WYgłądało to przepięknie! Migdały się lekko przyrumieniły, mhhh .. Tylko kratkę zrobiłam gęstszą niż bajadrerka, było więcej tych okienek. Na bazie tego samego ciasta zrobiłam tartę makową - takie nadzienie, jak do rolady makowej dałam do tarty, też pieknie kratkę zrobiłam. Bossska byłą. Cieniutka warstewka ciasta i morze maku ( razem z bakaliami było go ponad 800 g). Pycha! ewa [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarta z ricottą
Bottom