Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tarta z ryżu ze szparagami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1609138" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Tarta z ryżu ze szparagami</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]94909[/ATTACH]</p><p></p><p>200 g ryżu </p><p>60 g startego żółtego sera</p><p>2 jajka </p><p></p><p><em>Nadzienie</em></p><p>500 g szparagów zielonych lub białych</p><p>4 rzodkiewki</p><p>3 jajka</p><p>100 ml śmietany</p><p>50 g startego żółtego sera</p><p>łyżka tymianku</p><p>sól, pieprz, masło</p><p></p><p>1. Ryż gotujemy w 400 ml wody ( Ryż z wodą zagotowujemy,przykrywamy przykrywką ,wyłączamy piec i dusimy przez 20 minut). Odstawiamy do przestygnięcia . Następnie mieszamy z jajkami i serem oraz solimy.</p><p>2. Formę (26 cm) smarujemy masłem. Wykładamy ryż i rozprowadzamy tak by powstał jeszcze kant. Wsadzamy do piekarnika na 15 minut w temp 200 stopni.</p><p>3. Białe szparagi obieramy a zielony tylko w 1/3 długości. Kroimy na 4 cm kawałki. Rzodkiewki kroimy w cieniutkie plasterki i mieszamy z szparagami. Smietanę mieszamy z jajkami, serem, tymiankiem i solą i pieprzem ( pieprzu małą łyżeczkę). Wszystko mieszamy z warzywami i wylewamy na podpieczony ryż. Piekarnik redukujemy do 180 stopni i zapiekamy przez następne 40 minut.</p><p></p><p>Ps1. Szparagi wg. tego przepisu wychodzą takie minimalnie al dente ( dla mnie po prostu idealne), ale jeżeli to komuś nie odpowiada, to można je 3-4 minuty wcześniej podgotować.</p><p>Ps2. Przepis na 6 osób 403 kcal na osobę, a jako ciekawostka porcja zawiera 397 mg cholesterolu.</p><p>Ps3. Przepis pochodzi z czasopisma Gusto 2014/5</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1609138, member: 140"] [SIZE=14][B]Tarta z ryżu ze szparagami[/B][/SIZE] [ATTACH=full]94909[/ATTACH] 200 g ryżu 60 g startego żółtego sera 2 jajka [I]Nadzienie[/I] 500 g szparagów zielonych lub białych 4 rzodkiewki 3 jajka 100 ml śmietany 50 g startego żółtego sera łyżka tymianku sól, pieprz, masło 1. Ryż gotujemy w 400 ml wody ( Ryż z wodą zagotowujemy,przykrywamy przykrywką ,wyłączamy piec i dusimy przez 20 minut). Odstawiamy do przestygnięcia . Następnie mieszamy z jajkami i serem oraz solimy. 2. Formę (26 cm) smarujemy masłem. Wykładamy ryż i rozprowadzamy tak by powstał jeszcze kant. Wsadzamy do piekarnika na 15 minut w temp 200 stopni. 3. Białe szparagi obieramy a zielony tylko w 1/3 długości. Kroimy na 4 cm kawałki. Rzodkiewki kroimy w cieniutkie plasterki i mieszamy z szparagami. Smietanę mieszamy z jajkami, serem, tymiankiem i solą i pieprzem ( pieprzu małą łyżeczkę). Wszystko mieszamy z warzywami i wylewamy na podpieczony ryż. Piekarnik redukujemy do 180 stopni i zapiekamy przez następne 40 minut. Ps1. Szparagi wg. tego przepisu wychodzą takie minimalnie al dente ( dla mnie po prostu idealne), ale jeżeli to komuś nie odpowiada, to można je 3-4 minuty wcześniej podgotować. Ps2. Przepis na 6 osób 403 kcal na osobę, a jako ciekawostka porcja zawiera 397 mg cholesterolu. Ps3. Przepis pochodzi z czasopisma Gusto 2014/5 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tarta z ryżu ze szparagami
Top
Bottom