Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Tarta z twarogiem i boczkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="imp_act" data-source="post: 822067" data-attributes="member: 4008"><p><strong>Kruche ciasto:</strong></p><p><strong>200g mąki</strong></p><p><strong>pół kostki masła</strong></p><p><strong>1 łyżka śmietany</strong></p><p><strong>2 żółtka</strong></p><p><strong>pół łyżeczki proszku do pieczenia</strong></p><p><strong>szczypta soli</strong></p><p></p><p>Wszystkie składniki szybko zagniatamy, formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Po schłodzeniu ciasta, należy je rozwałkować na blachę do tarty. Ciasto piec ok. 20 minut w temp. 220 stopni.</p><p></p><p><strong>Nadzienie:</strong></p><p><strong>0,5 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka)</strong></p><p><strong>2 jajka</strong></p><p><strong>200 g śmietany 12%</strong></p><p><strong>sól, pieprz</strong></p><p><strong>250 g wędzonego boczku</strong></p><p><strong>2 cebule</strong></p><p></p><p>W czasie gdy spód do tarty się piecze, przygotowujemy nadzienie. Do twarogu dodać jajka i śmietanę, wszystko dobrze wymieszać. Masę przyprawić solą i pieprzem. Na podpieczony spód wyłożyć masę serową. Na wierzchu ułożyć pokrojony wędzony boczek i przyprawić go mieloną słodką papryką. Na samej górze układamy pokrojoną w plasterki cebulę. Tartę wkładamy do piekarnika i dalej pieczemy przez 30 minut.</p><p></p><p>[ATTACH=full]38320[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="imp_act, post: 822067, member: 4008"] [B]Kruche ciasto: 200g mąki pół kostki masła 1 łyżka śmietany 2 żółtka pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli[/B] Wszystkie składniki szybko zagniatamy, formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Po schłodzeniu ciasta, należy je rozwałkować na blachę do tarty. Ciasto piec ok. 20 minut w temp. 220 stopni. [B]Nadzienie: 0,5 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 2 jajka 200 g śmietany 12% sól, pieprz 250 g wędzonego boczku 2 cebule[/B] W czasie gdy spód do tarty się piecze, przygotowujemy nadzienie. Do twarogu dodać jajka i śmietanę, wszystko dobrze wymieszać. Masę przyprawić solą i pieprzem. Na podpieczony spód wyłożyć masę serową. Na wierzchu ułożyć pokrojony wędzony boczek i przyprawić go mieloną słodką papryką. Na samej górze układamy pokrojoną w plasterki cebulę. Tartę wkładamy do piekarnika i dalej pieczemy przez 30 minut. [ATTACH=full]38320[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Tarta z twarogiem i boczkiem
Top
Bottom