Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Tarta z wędzonym łososiem i cheddarem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lemina" data-source="post: 421251" data-attributes="member: 1681"><p><strong><span style="font-size: 26px">Tarta z wędzonym łososiem i serem cheddar</span></strong></p><p></p><p>- ciasto francuskie (na blaszkę o średnicy ok 30cm, ok 230g)</p><p>- 4 plastry łososia wędzonego (ok 200g)</p><p>- 300g sera cheddar</p><p>- pęczek szczypiorku</p><p>- 3 jaja</p><p>- 250ml śmietany</p><p>- sól, pieprz</p><p></p><p>1. Rozgrzać piekarnik do 210stopni celsjusza. rozwałkować ciasto na blaszce, nakłuć, schować do lodówki</p><p></p><p>2. Pokroić cheddara na plastry, ułożyć go na cieście francuskim, na to ułożyć plastry łososia wędzonego.</p><p></p><p>3. W misce roztrzepać jajka ze śmietaną aż do momentu, kiedy masa będzie jednolita. Posolić delikatnie i popieprzyć.</p><p></p><p>4. Pokroić szczypiorek, wymieszać go z jajkami. Wylać masę jajeczno-śmietanową na blaszkę. Piec 35min.</p><p></p><p>Przepis pochodzi z ksiązki: &quot;Quiches&quot; Philippe Merel.</p><p></p><p>Uwagi: </p><p>Zamiast cheddara daję emmentaler, tez nie zawsze jestem w posiadaniu szczypiorku, więc daję pietruszkę i też jest smaczne.</p><p>Piekę do czasu, aż wierzch jest delikatnie zbrązowiony.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lemina, post: 421251, member: 1681"] [B][SIZE=12]Tarta z wędzonym łososiem i serem cheddar[/SIZE][/B] - ciasto francuskie (na blaszkę o średnicy ok 30cm, ok 230g) - 4 plastry łososia wędzonego (ok 200g) - 300g sera cheddar - pęczek szczypiorku - 3 jaja - 250ml śmietany - sól, pieprz 1. Rozgrzać piekarnik do 210stopni celsjusza. rozwałkować ciasto na blaszce, nakłuć, schować do lodówki 2. Pokroić cheddara na plastry, ułożyć go na cieście francuskim, na to ułożyć plastry łososia wędzonego. 3. W misce roztrzepać jajka ze śmietaną aż do momentu, kiedy masa będzie jednolita. Posolić delikatnie i popieprzyć. 4. Pokroić szczypiorek, wymieszać go z jajkami. Wylać masę jajeczno-śmietanową na blaszkę. Piec 35min. Przepis pochodzi z ksiązki: "Quiches" Philippe Merel. Uwagi: Zamiast cheddara daję emmentaler, tez nie zawsze jestem w posiadaniu szczypiorku, więc daję pietruszkę i też jest smaczne. Piekę do czasu, aż wierzch jest delikatnie zbrązowiony. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Tarta z wędzonym łososiem i cheddarem
Top
Bottom