- Gru 31, 2007
- 98
- 0
- 0
Tarta ze szparagami
Pęczek szparagów zielonych lub białych jak kto lubi
opakowanie serka ricotta 250g można dać pół na pól z śmietaną
garść świeżych ziół koper , pietruszka lub ulubione
2 jajka
sól pieprz do smaku
gałka muszkatołowa
ząbek czosnku
Ciasto kruche
100g masła chłodnego
200g mąki
jajko
sól
2-3 łyżki zimnej wody
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,schłodzić około 1h w lodówce, rozwałkować wyłożyc formę do tarty , wstawić do piekarnika
nagrzanego do 190 stopni piec około 20 min .
W między czasie obrać szparagi zblanszować przez 2-3 minuty w gorącej wodzie , przestudzić ,serek ricotta zmiksować z jakami , śmietaną doprawić sola pieprzem dodać zmiżdżony czosnek posiekane zioła. Mase wylać na podpieczony spód ułożyć szparagi ,piec około 40 min w 180 stopniach. Smacznego
Pokaż załącznik 52697
Pęczek szparagów zielonych lub białych jak kto lubi
opakowanie serka ricotta 250g można dać pół na pól z śmietaną
garść świeżych ziół koper , pietruszka lub ulubione
2 jajka
sól pieprz do smaku
gałka muszkatołowa
ząbek czosnku
Ciasto kruche
100g masła chłodnego
200g mąki
jajko
sól
2-3 łyżki zimnej wody
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,schłodzić około 1h w lodówce, rozwałkować wyłożyc formę do tarty , wstawić do piekarnika
nagrzanego do 190 stopni piec około 20 min .
W między czasie obrać szparagi zblanszować przez 2-3 minuty w gorącej wodzie , przestudzić ,serek ricotta zmiksować z jakami , śmietaną doprawić sola pieprzem dodać zmiżdżony czosnek posiekane zioła. Mase wylać na podpieczony spód ułożyć szparagi ,piec około 40 min w 180 stopniach. Smacznego

Pokaż załącznik 52697
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: