Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tarta ze szparagami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="beata-74" data-source="post: 978532" data-attributes="member: 6960"><p>Tarta ze szparagami</p><p></p><p>Pęczek szparagów zielonych lub białych jak kto lubi</p><p>opakowanie serka ricotta 250g można dać pół na pól z śmietaną</p><p>garść świeżych ziół koper , pietruszka lub ulubione</p><p>2 jajka</p><p>sól pieprz do smaku</p><p>gałka muszkatołowa</p><p>ząbek czosnku</p><p></p><p>Ciasto kruche</p><p></p><p> 100g masła chłodnego</p><p> 200g mąki</p><p> jajko</p><p> sól</p><p> 2-3 łyżki zimnej wody</p><p></p><p> Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,schłodzić około 1h w lodówce, rozwałkować wyłożyc formę do tarty , wstawić do piekarnika</p><p>nagrzanego do 190 stopni piec około 20 min .</p><p></p><p>W między czasie obrać szparagi zblanszować przez 2-3 minuty w gorącej wodzie , przestudzić ,serek ricotta zmiksować z jakami , śmietaną doprawić sola pieprzem dodać zmiżdżony czosnek posiekane zioła. Mase wylać na podpieczony spód ułożyć szparagi ,piec około 40 min w 180 stopniach. Smacznego</p><p></p><p>[ATTACH=full]52696[/ATTACH] </p><p></p><p>[ATTACH=full]52697[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="beata-74, post: 978532, member: 6960"] Tarta ze szparagami Pęczek szparagów zielonych lub białych jak kto lubi opakowanie serka ricotta 250g można dać pół na pól z śmietaną garść świeżych ziół koper , pietruszka lub ulubione 2 jajka sól pieprz do smaku gałka muszkatołowa ząbek czosnku Ciasto kruche 100g masła chłodnego 200g mąki jajko sól 2-3 łyżki zimnej wody Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,schłodzić około 1h w lodówce, rozwałkować wyłożyc formę do tarty , wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni piec około 20 min . W między czasie obrać szparagi zblanszować przez 2-3 minuty w gorącej wodzie , przestudzić ,serek ricotta zmiksować z jakami , śmietaną doprawić sola pieprzem dodać zmiżdżony czosnek posiekane zioła. Mase wylać na podpieczony spód ułożyć szparagi ,piec około 40 min w 180 stopniach. Smacznego [ATTACH=full]52696[/ATTACH] [ATTACH=full]52697[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tarta ze szparagami
Top
Bottom