Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tarta ze szpinakiem, pieczarkami i fetą *
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1397675" data-attributes="member: 2721"><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]80275[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">1 opakowanie ciasta francuskiego</span></p><p><span style="font-size: 26px">250 g pieczarek</span></p><p><span style="font-size: 26px">225 g mrożonego szpinaku</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 duża cebula</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 duże ząbki czosnku</span></p><p><span style="font-size: 26px">100 g sera typu feta</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 jajka rozm. M</span></p><p><span style="font-size: 26px">czarny pieprz i ew. sól do smaku</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">ew. garść startego drobno żółtego sera</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">olej do smażenia</span></p><p></p><p>Pieczarki pokroić w plastry, obsmażyć na niewielkiej ilości oleju wraz z obraną, posiekaną w kostkę cebulą. Dodać posiekany czosnek, wymieszać, całość odsunać na bok patelni. Na patelnię włożyć zamrożony szpinak. Poczekać, aż się rozmrozi i wymieszać z pieczarkami. Następnie zdjąć patelnię z ognia, dodać pokruszona fetę i mieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy jajka, doprawiamy pieprzem i ew. solą (uwaga: feta jest już i tak słona) i dokładnie mieszamy.</p><p></p><p>Ciasto układamy w prostokątnej blaszce do pieczenia (moja: 29 cm x 25 cm), zawijając brzegi tak, by utworzyły rant. Ciasto nakłuwamy widelcem po czym wykładamy na nie równą warstwą masę szpinkową.</p><p></p><p>Całość posypujemy delikatnie warstwą żółtego sera po czym pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C ok. 25 min, do zrumienienia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1397675, member: 2721"] [SIZE=10][ATTACH=full]80275[/ATTACH] 1 opakowanie ciasta francuskiego[/SIZE] [SIZE=10]250 g pieczarek[/SIZE] [SIZE=10]225 g mrożonego szpinaku[/SIZE] [SIZE=10]1 duża cebula[/SIZE] [SIZE=10]2 duże ząbki czosnku[/SIZE] [SIZE=10]100 g sera typu feta[/SIZE] [SIZE=10]2 jajka rozm. M[/SIZE] [SIZE=10]czarny pieprz i ew. sól do smaku[/SIZE] [SIZE=10]ew. garść startego drobno żółtego sera[/SIZE] [SIZE=10] olej do smażenia[/SIZE] Pieczarki pokroić w plastry, obsmażyć na niewielkiej ilości oleju wraz z obraną, posiekaną w kostkę cebulą. Dodać posiekany czosnek, wymieszać, całość odsunać na bok patelni. Na patelnię włożyć zamrożony szpinak. Poczekać, aż się rozmrozi i wymieszać z pieczarkami. Następnie zdjąć patelnię z ognia, dodać pokruszona fetę i mieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy jajka, doprawiamy pieprzem i ew. solą (uwaga: feta jest już i tak słona) i dokładnie mieszamy. Ciasto układamy w prostokątnej blaszce do pieczenia (moja: 29 cm x 25 cm), zawijając brzegi tak, by utworzyły rant. Ciasto nakłuwamy widelcem po czym wykładamy na nie równą warstwą masę szpinkową. Całość posypujemy delikatnie warstwą żółtego sera po czym pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C ok. 25 min, do zrumienienia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tarta ze szpinakiem, pieczarkami i fetą *
Top
Bottom