- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
przepis L. Washburn "French Desserts"
* upieczony spod do tart z ciasta kruchego delikatnie slodkiego, pozostawiony w foremce (27cm)
Wypelnienie:
100g gorzkiej czekolady, posiekanej
3 lyzki masla
1 duze jajko, roztrzepane
200g slodkiej smietanki kremowki
250g kasztanowego puree (w przepisie ma byc slodkie puree, ja uzylam nieslodzonego i dodalam 2 lyzki cukru pudru)
Piec rozgrzalam do 150C. Czekolade stopilam i do cieplej dodalam 3 lyzki masla, mieszalam, az maslo sie calkowicie rozpuscilo. Wmieszalam jajko, smietanke i puree kasztanowe. Przelalam do upieczonego spodu do tart i wsunalem do pieca. Pieklam 25 minut. Wystudzilamna kratce.
Pyszna z lodami lub bita smietana.
* upieczony spod do tart z ciasta kruchego delikatnie slodkiego, pozostawiony w foremce (27cm)
Wypelnienie:
100g gorzkiej czekolady, posiekanej
3 lyzki masla
1 duze jajko, roztrzepane
200g slodkiej smietanki kremowki
250g kasztanowego puree (w przepisie ma byc slodkie puree, ja uzylam nieslodzonego i dodalam 2 lyzki cukru pudru)
Piec rozgrzalam do 150C. Czekolade stopilam i do cieplej dodalam 3 lyzki masla, mieszalam, az maslo sie calkowicie rozpuscilo. Wmieszalam jajko, smietanke i puree kasztanowe. Przelalam do upieczonego spodu do tart i wsunalem do pieca. Pieklam 25 minut. Wystudzilamna kratce.
Pyszna z lodami lub bita smietana.
Ostatnią edycję dokonał moderator: