Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarte au chocolat et aux marrons
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 947852" data-attributes="member: 1142"><p>przepis L. Washburn &quot;French Desserts&quot;</p><p></p><p><strong>* upieczony spod do tart z ciasta kruchego delikatnie slodkiego, pozostawiony w foremce (27cm)</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Wypelnienie:</strong></p><p><strong>100g gorzkiej czekolady, posiekanej</strong></p><p><strong>3 lyzki masla</strong></p><p><strong>1 duze jajko, roztrzepane</strong></p><p><strong>200g slodkiej smietanki kremowki</strong></p><p><strong>250g kasztanowego puree (w przepisie ma byc slodkie puree, ja uzylam nieslodzonego i dodalam 2 lyzki cukru pudru)</strong></p><p></p><p></p><p>Piec rozgrzalam do 150C. Czekolade stopilam i do cieplej dodalam 3 lyzki masla, mieszalam, az maslo sie calkowicie rozpuscilo. Wmieszalam jajko, smietanke i puree kasztanowe. Przelalam do upieczonego spodu do tart i wsunalem do pieca. Pieklam 25 minut. Wystudzilamna kratce. </p><p></p><p>Pyszna z lodami lub bita smietana.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 947852, member: 1142"] przepis L. Washburn "French Desserts" [B]* upieczony spod do tart z ciasta kruchego delikatnie slodkiego, pozostawiony w foremce (27cm) Wypelnienie: 100g gorzkiej czekolady, posiekanej 3 lyzki masla 1 duze jajko, roztrzepane 200g slodkiej smietanki kremowki 250g kasztanowego puree (w przepisie ma byc slodkie puree, ja uzylam nieslodzonego i dodalam 2 lyzki cukru pudru)[/B] Piec rozgrzalam do 150C. Czekolade stopilam i do cieplej dodalam 3 lyzki masla, mieszalam, az maslo sie calkowicie rozpuscilo. Wmieszalam jajko, smietanke i puree kasztanowe. Przelalam do upieczonego spodu do tart i wsunalem do pieca. Pieklam 25 minut. Wystudzilamna kratce. Pyszna z lodami lub bita smietana. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tarte au chocolat et aux marrons
Top
Bottom