Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Tarte flambée
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1088559" data-attributes="member: 1024"><p>Dzięki Dziuniu za odpowiedź. Udało mi się kupić gęstą śmietanę 36%, do której dodałam kilka łyżek osiemnastki.</p><p>Tarta wyszła rewelacyjna - chrupiąca i aromatyczna.</p><p>Piekłam na rozgrzanej blasze w temp. 240 stopni (ostatnie cztery minuty w termoobiegu).</p><p>Do ciasta musiałam dodać dużo więcej wody, bo inaczej byłoby za twarde. Dałam za to mniej soli (1 łyżeczkę). Robiłam je z Perfekcji (12.4 g białka). A, i do rozczynu dołożyłam płaską łyżeczkę cukru.</p><p>Na nadzienie zużyłam jakieś 260 ml śmietany, 3 cebule i 300 g wędzonego boczku.</p><p>Pokrojoną cebulę leciutko posoliłam, by szybciej zmiękła.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1088559, member: 1024"] Dzięki Dziuniu za odpowiedź. Udało mi się kupić gęstą śmietanę 36%, do której dodałam kilka łyżek osiemnastki. Tarta wyszła rewelacyjna - chrupiąca i aromatyczna. Piekłam na rozgrzanej blasze w temp. 240 stopni (ostatnie cztery minuty w termoobiegu). Do ciasta musiałam dodać dużo więcej wody, bo inaczej byłoby za twarde. Dałam za to mniej soli (1 łyżeczkę). Robiłam je z Perfekcji (12.4 g białka). A, i do rozczynu dołożyłam płaską łyżeczkę cukru. Na nadzienie zużyłam jakieś 260 ml śmietany, 3 cebule i 300 g wędzonego boczku. Pokrojoną cebulę leciutko posoliłam, by szybciej zmiękła. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Tarte flambée
Top
Bottom