Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tarteletki francuskie z cebulą i fetą*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 866975" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]42801[/ATTACH]</p><p></p><p>1 opakowanie ciasta francuskiego</p><p>ser feta</p><p>1 duża cebula</p><p>papryka konserwowa</p><p></p><p><u>Na krem:</u></p><p>125 ml. śmietanki UHT 12%</p><p>1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany</p><p>1 jajku</p><p>3 łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>1/2 łyżeczki mielonego pieprzu</p><p>1/2 łyżeczki kminku</p><p>sól do smaku</p><p></p><p>Foremki do tarteletek wyłożyć ciastem francuskim.</p><p>Cebule pokroić w piórka, fetę i paprykę - w kostkę.</p><p></p><p>Składniki kremu dokładnie zmiksować.</p><p></p><p>Do foremek nakładać cebulę, fetę i paprykę. Zalewać kremem do wysokości 2/3 foremki ( u mnie - po 3 łyżki na foremkę).</p><p></p><p>Piec w piekarniku nagrzanym do 220 st. 20- 25 min - do zrumienienia ciasta.</p><p>Proporcje na 6 tarteletek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 866975, member: 2721"] [ATTACH=full]42801[/ATTACH] 1 opakowanie ciasta francuskiego ser feta 1 duża cebula papryka konserwowa [U]Na krem:[/U] 125 ml. śmietanki UHT 12% 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 1 jajku 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 1/2 łyżeczki kminku sól do smaku Foremki do tarteletek wyłożyć ciastem francuskim. Cebule pokroić w piórka, fetę i paprykę - w kostkę. Składniki kremu dokładnie zmiksować. Do foremek nakładać cebulę, fetę i paprykę. Zalewać kremem do wysokości 2/3 foremki ( u mnie - po 3 łyżki na foremkę). Piec w piekarniku nagrzanym do 220 st. 20- 25 min - do zrumienienia ciasta. Proporcje na 6 tarteletek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tarteletki francuskie z cebulą i fetą*
Top
Bottom