Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Tatar łososiowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AnnaMaria" data-source="post: 404103" data-attributes="member: 908"><p>2 duże ziemniaki</p><p>1/2 kwaśnego jabłka</p><p>sok z 1 cytryny</p><p>300g wędzonego łososia</p><p>300 g filetu z surowego łososia bez skóry</p><p>1 szalotkalub mała cebulka czerwona</p><p>1/2 łyżeczki ostrej musztardy</p><p>2 łyżki oliwy z oliwek</p><p>tabasco</p><p>2 łyżki posiekanej kolendry , sól</p><p></p><p>Ziemniaki myjemy szczoteczką , osuszamy i pieczemy w piekarniku ok. 40 min w temp. 180 stopni. Jabłko obieramy, siekamy w drobną kostkę i skrapiamy 1 łyżką soku z cytryny , aby nie czerniało. Wędzonego łososia kroimy w drobną kostkę . Surowego łososia myjemy, osuszamy , usuwamy ewentualne ości i także kroimy w drobną kostkę . Oba rodzaje łososia mieszamy, dodajemy pokrojone jabłko, posiekaną szalotkę , resztę soku z cytryny, musztardę , oliwę , 2-3 krople tabasco, kolendrę i szczyptę soli. Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem ostudzone ziemniaki przekrawamy na pół, wybieramy z nich część miąższu, a w zagłębieniach układamy porcje tatara.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AnnaMaria, post: 404103, member: 908"] 2 duże ziemniaki 1/2 kwaśnego jabłka sok z 1 cytryny 300g wędzonego łososia 300 g filetu z surowego łososia bez skóry 1 szalotkalub mała cebulka czerwona 1/2 łyżeczki ostrej musztardy 2 łyżki oliwy z oliwek tabasco 2 łyżki posiekanej kolendry , sól Ziemniaki myjemy szczoteczką , osuszamy i pieczemy w piekarniku ok. 40 min w temp. 180 stopni. Jabłko obieramy, siekamy w drobną kostkę i skrapiamy 1 łyżką soku z cytryny , aby nie czerniało. Wędzonego łososia kroimy w drobną kostkę . Surowego łososia myjemy, osuszamy , usuwamy ewentualne ości i także kroimy w drobną kostkę . Oba rodzaje łososia mieszamy, dodajemy pokrojone jabłko, posiekaną szalotkę , resztę soku z cytryny, musztardę , oliwę , 2-3 krople tabasco, kolendrę i szczyptę soli. Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem ostudzone ziemniaki przekrawamy na pół, wybieramy z nich część miąższu, a w zagłębieniach układamy porcje tatara. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Tatar łososiowy*
Top
Bottom