Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Tatar śledziowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AnnaMaria" data-source="post: 404075" data-attributes="member: 908"><p>I. ŚLEDZIOWY</p><p></p><p>2 filety śledziowe, pieprz</p><p>1 łyżeczka oliwy z oliwek</p><p>1 łyżka soku z cytryny</p><p>1 biała cebulka</p><p>1 ugotowany ziemniak</p><p>2 plastry suszonych pomidorów</p><p>2 łyżki oliwy z oliwek</p><p></p><p>Na marmoladę : 200 g czerwonej cebuli</p><p>30 g masła </p><p>50 g miodu</p><p>50 ml czerwonego wina</p><p>100ml wody</p><p>szczypta soli</p><p></p><p>Filety śledziowe drobniutko posiekać, doprawić pieprzem , starannie mieszając z oliwą i sokiem z cytryny. Siekamy cebulkę. Ziemniaka i suszone pomidory kroimy w drobną kostkę , a oliwki w plasterki. Składnki tatara układamy po kolei warstwami w szklanym naczyniu i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Robimy marmoladę . Cebulę podsmażamy na maśle. Dodajemy miód. Gdy się rozpuści , wlewamy wino i wodę. Całość doprawiamy szczyptą soli i smażymy , aż marmolada zgęstnieje, po czym odstawiamy ją do przestygnięcia.Serwujemy ją ze śledziowym tatarem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AnnaMaria, post: 404075, member: 908"] I. ŚLEDZIOWY 2 filety śledziowe, pieprz 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 biała cebulka 1 ugotowany ziemniak 2 plastry suszonych pomidorów 2 łyżki oliwy z oliwek Na marmoladę : 200 g czerwonej cebuli 30 g masła 50 g miodu 50 ml czerwonego wina 100ml wody szczypta soli Filety śledziowe drobniutko posiekać, doprawić pieprzem , starannie mieszając z oliwą i sokiem z cytryny. Siekamy cebulkę. Ziemniaka i suszone pomidory kroimy w drobną kostkę , a oliwki w plasterki. Składnki tatara układamy po kolei warstwami w szklanym naczyniu i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Robimy marmoladę . Cebulę podsmażamy na maśle. Dodajemy miód. Gdy się rozpuści , wlewamy wino i wodę. Całość doprawiamy szczyptą soli i smażymy , aż marmolada zgęstnieje, po czym odstawiamy ją do przestygnięcia.Serwujemy ją ze śledziowym tatarem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Tatar śledziowy*
Top
Bottom