Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Tatar wołowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 840646" data-attributes="member: 12156"><p>Tatar wołowy (2-3 porcje)</p><p>* 300g polędwicy wołowej</p><p>* 2-3 żółtka</p><p>* 2 łyżki oliwy lub oleju z pestek winogron</p><p>* 1 łyżka maggi</p><p>* 1/2 łyżki sosu sojowego</p><p>* szczypta chili</p><p>* 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki w proszku</p><p>* sól i świeżo zmielony czarny pieprz</p><p></p><p>Dodatki</p><p>* 1 średnia cebulka</p><p>* 2 małe ogórki konserwowe lub kiszone</p><p>* ok. 100g marynowanych pieczarek lub innych grzybków</p><p></p><p>Mięso bardzo drobno posiekać, doprawić do smaku (ilość dodatków można zmodyfikować wg własnych potrzeb - podane proporcje są orientacyjne), przykryć, wstawić do lodówki.</p><p></p><p>Cebulkę, ogórki i pieczarki również posiekać bardzo drobno.</p><p></p><p>Z mięsa uformować 2 lub 3 kule, po środku każdej zrobić niezbyt głębokie wgłębienie, ułożyć na talerzach. Włożyć po 1 żółtku. Obłożyć posiekanymi warzywami.</p><p></p><p>Podawać z dodatkiem maggi i sosu sojowego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 840646, member: 12156"] Tatar wołowy (2-3 porcje) * 300g polędwicy wołowej * 2-3 żółtka * 2 łyżki oliwy lub oleju z pestek winogron * 1 łyżka maggi * 1/2 łyżki sosu sojowego * szczypta chili * 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki w proszku * sól i świeżo zmielony czarny pieprz Dodatki * 1 średnia cebulka * 2 małe ogórki konserwowe lub kiszone * ok. 100g marynowanych pieczarek lub innych grzybków Mięso bardzo drobno posiekać, doprawić do smaku (ilość dodatków można zmodyfikować wg własnych potrzeb - podane proporcje są orientacyjne), przykryć, wstawić do lodówki. Cebulkę, ogórki i pieczarki również posiekać bardzo drobno. Z mięsa uformować 2 lub 3 kule, po środku każdej zrobić niezbyt głębokie wgłębienie, ułożyć na talerzach. Włożyć po 1 żółtku. Obłożyć posiekanymi warzywami. Podawać z dodatkiem maggi i sosu sojowego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Tatar wołowy*
Top
Bottom