Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tatar z łososia i awokado z limonkową galaretką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1555308" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Tatar z łososia i awokado z limonkową galaretką</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]91484[/ATTACH]</p><p></p><p>300g wędzonego łososia</p><p>2 limonka</p><p>sól i pieprz</p><p>pęczek koperku</p><p>2 dojrzałe awokado</p><p></p><p>galaretka z limonki:</p><p>1 limonka</p><p>200ml soku jabłkowego</p><p>1 chili</p><p>2 łyżeczki cukru</p><p>4 listki żelatyny</p><p></p><p>1.Chili kroimy bez pestek w drobną kosteczkę. Scieramy skórkę z limonki, dodajemy sok z jabłka, cukier i sok z limonki. Wszystko gotujemy. Po lekkim ostudzeniu dodajemy żelatynę uprzednia namoczoną w zimnej wodzie. Wszystko wylewamy do płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą ( jak na fotce) i odstawiamy na noc do zastygnięcia.</p><p> [ATTACH=full]91483[/ATTACH]</p><p>2.Łososia kroimy w 3 mm kostkę.</p><p>Awokado przekrawamy na połowę, wyjmujemy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy 2 plasterki z każdej połówki awokado. Plasterki układamy na talerzu i natychmiast skrapiamy sokiem z limonki. </p><p>Pozostałą część awokado kroimy w kostkę 3 mm. </p><p>Awokado delikatnie mieszamy z łososiem uprzednio mocno skropiwszy sokiem z cytrusa. Solimy, pieprzymy oraz dodajemy połowę posiekanego koperku.</p><p>Układamy na plasterkach awokado.</p><p>3.Galaretkę kroimy w kostkę i posypujemy nią całą potrawę. Całość dekorujemy koperkiem.</p><p></p><p>Ps1. Limonkę można zastąpić cytryną.</p><p>Ps2. Przepis pochodzi z programu kulinarnego &quot; Kochen mit Martina und Moritz&quot;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1555308, member: 140"] [SIZE=14][B]Tatar z łososia i awokado z limonkową galaretką[/B][/SIZE] [ATTACH=full]91484[/ATTACH] 300g wędzonego łososia 2 limonka sól i pieprz pęczek koperku 2 dojrzałe awokado galaretka z limonki: 1 limonka 200ml soku jabłkowego 1 chili 2 łyżeczki cukru 4 listki żelatyny 1.Chili kroimy bez pestek w drobną kosteczkę. Scieramy skórkę z limonki, dodajemy sok z jabłka, cukier i sok z limonki. Wszystko gotujemy. Po lekkim ostudzeniu dodajemy żelatynę uprzednia namoczoną w zimnej wodzie. Wszystko wylewamy do płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą ( jak na fotce) i odstawiamy na noc do zastygnięcia. [ATTACH=full]91483[/ATTACH] 2.Łososia kroimy w 3 mm kostkę. Awokado przekrawamy na połowę, wyjmujemy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy 2 plasterki z każdej połówki awokado. Plasterki układamy na talerzu i natychmiast skrapiamy sokiem z limonki. Pozostałą część awokado kroimy w kostkę 3 mm. Awokado delikatnie mieszamy z łososiem uprzednio mocno skropiwszy sokiem z cytrusa. Solimy, pieprzymy oraz dodajemy połowę posiekanego koperku. Układamy na plasterkach awokado. 3.Galaretkę kroimy w kostkę i posypujemy nią całą potrawę. Całość dekorujemy koperkiem. Ps1. Limonkę można zastąpić cytryną. Ps2. Przepis pochodzi z programu kulinarnego " Kochen mit Martina und Moritz" [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tatar z łososia i awokado z limonkową galaretką
Top
Bottom