Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Tatar z tuńczyka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AnnaMaria" data-source="post: 404123" data-attributes="member: 908"><p>500 g surowego tuńczyka</p><p>250 g ananasa świeżego lub z puszki osączonego</p><p>2 łyzki posiekanych ziół szczypiorku i kolendry</p><p>sok z 1 limonki</p><p>1 łyżka białego rumu</p><p>4 łyzki oleju archaidowego</p><p>sól, świeżo zmielony pieprz</p><p>1 świeża ostra papryczka</p><p>1/2 laski wanilii</p><p></p><p>Tuńczyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę . Ananasa (jeśli świeży obieramy ze skórki) siekamy w kostkę i mieszamy z posiekanymi ziołami i tuńczykiem. Sok z limonki mieszamy z rumem i olejem archaidowym, dodajemy do smaku sól i pieprz. Paprykę rozcinamy na pół, wyrzucamy pestki, a resztę siekamy w drobniutką kosteczkę i wrzucamy do sosu. Laskę wanilii rozcinamy na pół i nożem zeskrobujemy ziarenka, a następnie także dodajemy je do sosu. Sos jeszcze raz mocno mieszamy i wlewamy do tuńczyka z ananasem. Całość delikatnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.</p><p></p><p>wg miesięcznika KUCHNIA /grudzień 2006 r</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AnnaMaria, post: 404123, member: 908"] 500 g surowego tuńczyka 250 g ananasa świeżego lub z puszki osączonego 2 łyzki posiekanych ziół szczypiorku i kolendry sok z 1 limonki 1 łyżka białego rumu 4 łyzki oleju archaidowego sól, świeżo zmielony pieprz 1 świeża ostra papryczka 1/2 laski wanilii Tuńczyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę . Ananasa (jeśli świeży obieramy ze skórki) siekamy w kostkę i mieszamy z posiekanymi ziołami i tuńczykiem. Sok z limonki mieszamy z rumem i olejem archaidowym, dodajemy do smaku sól i pieprz. Paprykę rozcinamy na pół, wyrzucamy pestki, a resztę siekamy w drobniutką kosteczkę i wrzucamy do sosu. Laskę wanilii rozcinamy na pół i nożem zeskrobujemy ziarenka, a następnie także dodajemy je do sosu. Sos jeszcze raz mocno mieszamy i wlewamy do tuńczyka z ananasem. Całość delikatnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. wg miesięcznika KUCHNIA /grudzień 2006 r [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Tatar z tuńczyka*
Top
Bottom