Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tatin z cykorii z kozim serem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="elzusia" data-source="post: 650528" data-attributes="member: 4449"><p>Szybkie,zdrowe danie dla lubiacych cykorie</p><p>[ATTACH=full]21548[/ATTACH]</p><p>Belgijskie warzywo,bardzo tutaj popularne,jedzone na surowo w roznych salatkach,albo gotowane,zawijane w szynke,polane bialym sosem.Ma ono gorzkawy smak,ktorego mozna sie pozbyc ,dodajac cukru podczas gotowania.Ten przepis to forma przystawki do obiadu,albo male danko na kolacje-polecam dla wegetarianow.Przepis pochodzi z ksiazki&quot;Craquants et fondants&quot; Cyryla Lignac.</p><p></p><p>4 cykorie</p><p>sok z pol cytryny</p><p>250 gr sera koziego(np.crottins de Chavignol)</p><p>40 gr masla</p><p>4 platy ciasta filo</p><p>20 gr cukru</p><p>1 lyzka oleju</p><p>sol</p><p>estragon</p><p></p><p></p><p>Odkroic koncowki cykorii,ok 2 cm,odczepic liscie,wyrzucic te,ktore sa porwane,albo przywiedle.</p><p>Na duzej patelni podgrzac maslo,cukier,sok z cytryny (na srednim ogniu).Gdy cukier sie rozpusci,wlozyc cykorie na patelnie,posolic i smarzyc okolo 20min,w polowie smarzenia obrocic.</p><p>Cykorie powinny byc miekkie i zlociste,ale nie SPALONE.</p><p>Podgrzac piekarnik do temp.180°.</p><p>Poukladac listki cykorii w naczyniu zaroodpornym,tak ,zeby wypelnily caly dol naczynia,pokroic ser kozi i polozyc na cykorie,posypac estragonem.</p><p>Przykryc platem filo ,uwazajac,zeby nie wystawal z naczynia(obciac nadwyzke),posmarowac olejem,powtorzyc z reszta platow,smarujac kazdy olejem.</p><p>Wstawic do piekarnika-piec 15 min.</p><p>Wyjac naczynie z piekarnika,polozyc na nim talerz(adekwatny w wymiarach),przewrocic,lekko poruszyc i zdjac naczynie ,w ktorym pieklismy cykorie.Udekorowac liscmi pietruszki,bazylii...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elzusia, post: 650528, member: 4449"] Szybkie,zdrowe danie dla lubiacych cykorie [ATTACH=full]21548[/ATTACH] Belgijskie warzywo,bardzo tutaj popularne,jedzone na surowo w roznych salatkach,albo gotowane,zawijane w szynke,polane bialym sosem.Ma ono gorzkawy smak,ktorego mozna sie pozbyc ,dodajac cukru podczas gotowania.Ten przepis to forma przystawki do obiadu,albo male danko na kolacje-polecam dla wegetarianow.Przepis pochodzi z ksiazki"Craquants et fondants" Cyryla Lignac. 4 cykorie sok z pol cytryny 250 gr sera koziego(np.crottins de Chavignol) 40 gr masla 4 platy ciasta filo 20 gr cukru 1 lyzka oleju sol estragon Odkroic koncowki cykorii,ok 2 cm,odczepic liscie,wyrzucic te,ktore sa porwane,albo przywiedle. Na duzej patelni podgrzac maslo,cukier,sok z cytryny (na srednim ogniu).Gdy cukier sie rozpusci,wlozyc cykorie na patelnie,posolic i smarzyc okolo 20min,w polowie smarzenia obrocic. Cykorie powinny byc miekkie i zlociste,ale nie SPALONE. Podgrzac piekarnik do temp.180°. Poukladac listki cykorii w naczyniu zaroodpornym,tak ,zeby wypelnily caly dol naczynia,pokroic ser kozi i polozyc na cykorie,posypac estragonem. Przykryc platem filo ,uwazajac,zeby nie wystawal z naczynia(obciac nadwyzke),posmarowac olejem,powtorzyc z reszta platow,smarujac kazdy olejem. Wstawic do piekarnika-piec 15 min. Wyjac naczynie z piekarnika,polozyc na nim talerz(adekwatny w wymiarach),przewrocic,lekko poruszyc i zdjac naczynie ,w ktorym pieklismy cykorie.Udekorowac liscmi pietruszki,bazylii... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tatin z cykorii z kozim serem
Top
Bottom