- Lis 26, 2007
- 411
- 0
- 0
TILAPIA NA PORACH W ORZECHOWEJ SKORUPCE
Składniki:
- filety z tilapii(po 1 dla na osobę)
- płaty makaronu lasagne (tyle ile filetów)
- por
- 50 orzechów arachidowych prażonych
- 3 łyżki jogurtu
- otręby, ulubione zioła (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- filety zamarynowac w soku cytrynowym, soli i pieprzu białym
- pory pokroic w półplasterki, zeszklić lekko na oliwie i doprawic papryką w proszku i płatkach
- lasagne lekko obgotować, by
- orzechy zemlec i wymieszac z jogurtem
- układać w naczyniu żaroodpornym: makaron, porcję porów, rybę, posmarować pastą z orzechów i jogurtu i posypac odrobine otrebami i serem do dań włoskich
- podlać lekko woda lub bulionem
Zdjęcia brak, bo zjedli zanim zdążyłam sięgnąc po aparat
Składniki:
- filety z tilapii(po 1 dla na osobę)
- płaty makaronu lasagne (tyle ile filetów)
- por
- 50 orzechów arachidowych prażonych
- 3 łyżki jogurtu
- otręby, ulubione zioła (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- filety zamarynowac w soku cytrynowym, soli i pieprzu białym
- pory pokroic w półplasterki, zeszklić lekko na oliwie i doprawic papryką w proszku i płatkach
- lasagne lekko obgotować, by
- orzechy zemlec i wymieszac z jogurtem
- układać w naczyniu żaroodpornym: makaron, porcję porów, rybę, posmarować pastą z orzechów i jogurtu i posypac odrobine otrebami i serem do dań włoskich
- podlać lekko woda lub bulionem
Zdjęcia brak, bo zjedli zanim zdążyłam sięgnąc po aparat

Ostatnią edycję dokonał moderator: