Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tiramisu gruszkowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1616850" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Tiramisu gruszkowe</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95685[/ATTACH]</p><p></p><p>4 duże gruszki</p><p>Sok z jednej cytryny</p><p>500 ml soku z gruszek</p><p>Paczka budyniu waniliowego</p><p>500 g mascarpone</p><p>300 g białego sera dobrze zmielonego</p><p>250 g śmietany</p><p>5 płatków żelatyny</p><p>2 fiolki zapachu waniliowego</p><p>1 &#189; łyżeczki cynamonu</p><p>90 g cukru pudru</p><p>Ok. 150 g biszkoptów </p><p>Kakao</p><p></p><p>1.Gruszki obieramy, ćwiartujemy, wyjmujemy pestki i kroimy w paski. Skrapiamy sokiem z cytryny.</p><p>2.Sok z gruszek gotujemy, dodajemy budyń a następnie gruszki. W zależności od twardości gruszek gotujemy od 5 do 20 minut. Ochładzamy.</p><p>3.Smietanę ubijamy, dodajemy do serów. Mieszamy i dodajemy cukier, cynamon , zapach waniliowy i uprzednio rozpuszczoną żelatynę.</p><p>4.W foremce 35 x 25 układamy biszkopty, następnie warstwę budyniu z gruszkami a na koniec warstwa sera ze śmietaną. Całość posypujemy kakałem. Odstawiamy na całą noc.</p><p></p><p>Ps 1 Przepis pochodzi z czasopisma Chefkoch. Pozcja zawiera 480 kcal.</p><p>Ps 2 Nic nie stoi na przeszkodzie, aby biszkopty skropić mocną kawą wymieszaną z amaretto.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1616850, member: 140"] [SIZE=14][B]Tiramisu gruszkowe[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95685[/ATTACH] 4 duże gruszki Sok z jednej cytryny 500 ml soku z gruszek Paczka budyniu waniliowego 500 g mascarpone 300 g białego sera dobrze zmielonego 250 g śmietany 5 płatków żelatyny 2 fiolki zapachu waniliowego 1 ½ łyżeczki cynamonu 90 g cukru pudru Ok. 150 g biszkoptów Kakao 1.Gruszki obieramy, ćwiartujemy, wyjmujemy pestki i kroimy w paski. Skrapiamy sokiem z cytryny. 2.Sok z gruszek gotujemy, dodajemy budyń a następnie gruszki. W zależności od twardości gruszek gotujemy od 5 do 20 minut. Ochładzamy. 3.Smietanę ubijamy, dodajemy do serów. Mieszamy i dodajemy cukier, cynamon , zapach waniliowy i uprzednio rozpuszczoną żelatynę. 4.W foremce 35 x 25 układamy biszkopty, następnie warstwę budyniu z gruszkami a na koniec warstwa sera ze śmietaną. Całość posypujemy kakałem. Odstawiamy na całą noc. Ps 1 Przepis pochodzi z czasopisma Chefkoch. Pozcja zawiera 480 kcal. Ps 2 Nic nie stoi na przeszkodzie, aby biszkopty skropić mocną kawą wymieszaną z amaretto. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tiramisu gruszkowe
Top
Bottom