- Cze 17, 2024
- 1,076
- 1,621
- 113
Przepis mam z zeszytu wydawanego u nas corocznie z okazji Dni Cydru. Nasz region slynie z produkcji cydru i mamy nawet Cydrowa Krolowa.
W sumie proporcje sa obojetne, ja daje wiecej jablek i nastepnym razem pomine sok jablkowy i dam wiecej cydru. Cukru tez nie dawalam.
200gr smietany kremowki,
250 gr sera bialego zmielonego,
4 lyzki cukru pudru,
cukier waniliowy abo wanilia,
szczypte cynamonu,
300 gr serka maskarpone,
400 g musu jablkowego,
125 ml soku jablkowego,
3 lyzki cydru,
biszkolpty.
Smietane ubic, wymieszac z serem bialym, maskarpone, cukrem, wanilia, cynamonem i 100 gr musu jablkowego.
Dono foremki wylozyc biszkoptami, polacje cydrem ymieszanym z sokiem jablkowym, wylozyc mase serowa, na to mus jablkowy i powtarzac czynnosc az foremka bedzie pelna.
Mozna tez zrobic w szklaneczkach.
A mus jablkowy robie sama, obieram jablka, kroje w kostke. Do garnka daje troche wody i podgrzewam te jablka jakies 15 minut. potem studze. Na to tiramisu robilam z 5 jablek ale mi jakos malo bylo.
W sumie proporcje sa obojetne, ja daje wiecej jablek i nastepnym razem pomine sok jablkowy i dam wiecej cydru. Cukru tez nie dawalam.
200gr smietany kremowki,
250 gr sera bialego zmielonego,
4 lyzki cukru pudru,
cukier waniliowy abo wanilia,
szczypte cynamonu,
300 gr serka maskarpone,
400 g musu jablkowego,
125 ml soku jablkowego,
3 lyzki cydru,
biszkolpty.
Smietane ubic, wymieszac z serem bialym, maskarpone, cukrem, wanilia, cynamonem i 100 gr musu jablkowego.
Dono foremki wylozyc biszkoptami, polacje cydrem ymieszanym z sokiem jablkowym, wylozyc mase serowa, na to mus jablkowy i powtarzac czynnosc az foremka bedzie pelna.
Mozna tez zrobic w szklaneczkach.
A mus jablkowy robie sama, obieram jablka, kroje w kostke. Do garnka daje troche wody i podgrzewam te jablka jakies 15 minut. potem studze. Na to tiramisu robilam z 5 jablek ale mi jakos malo bylo.